Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

1-2 linguri ierburi aromatice (rozmarin, timian, oregano)

1. Tocăniță de legume cu orez

Ingrediente:

  • 1 cană orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 cartofi
  • 400 g roșii în conservă (sau proaspete)
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Câteva frunze de pătrunjel pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Începe prin a spăla orezul sub apă rece și lasă-l să se scurgă.
  2. Într-o oală, încălzește uleiul de măsline, adaugă ceapa tăiată mărunt și călește-o până devine translucidă.
  3. Adaugă morcovii, ardeiul și cartofii tăiați cubulețe și sotează-le timp de 5-7 minute.
  4. Adaugă roșiile, usturoiul zdrobit, sare și piper, amestecând bine. Lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 15 minute.
  5. După ce legumele sunt aproape fierte, adaugă orezul și 2 căni de apă. Fierbe la foc mic, acoperit, timp de 20 de minute sau până când orezul este gata.
  6. Servește tocănița fierbinte, decorată cu pătrunjel proaspăt.

2. Salată de năut cu legume proaspete

Ingrediente:

  • 400 g năut fiert (sau la conservă)
  • 1 roșie
  • 1 castravete
  • 1 ceapă roșie mică
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Câteva frunze de mentă sau busuioc proaspăt

Instrucțiuni:

  1. Într-un castron mare, pune năutul bine scurs (dacă folosești din conservă).
  2. Taie roșia, castravetele, ceapa și ardeiul în cubulețe mici și adaugă-le peste năut.
  3. Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper.
  4. Toarnă dressingul peste salată și amestecă bine.
  5. Presară frunze de mentă sau busuioc pentru un plus de aromă.
  6. Servește salata rece sau la temperatura camerei.

3. Supă de linte cu legume

Ingrediente:

  • 1 cană linte
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 2 tulpini de țelină
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 3 căței de usturoi
  • 1,5 litri apă
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri ulei de măsline

Instrucțiuni:

  1. Spală lintea sub apă rece și las-o deoparte.
  2. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa mărunt tăiată până devine aurie.
  3. Adaugă morcovul, cartoful și țelina tăiate cubulețe și sotează-le timp de 5 minute.
  4. Adaugă lintea, usturoiul zdrobit și apa. Pune pasta de roșii, sare și piper.
  5. Fierbe la foc mic timp de 30-40 de minute sau până când lintea este fragedă.
  6. Tastează supa și ajustează condimentele după gust. Servește caldă, poate fi decorată cu pătrunjel proaspăt.

4. Găluște de cartofi cu spanac

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 200 g spanac (proaspăt sau congelat)
  • 1 ceapă
  • 200 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură ulei de măsline

Instrucțiuni:

  1. Fierbe cartofii în coajă până devin moi. După ce s-au răcit, curăță-i și pasează-i.
  2. Dacă folosești spanac proaspăt, călește-l cu ceapa tăiată mărunt până se înmoaie. Dacă folosești spanac congelat, decongelă-l și stoarce excesul de apă.
  3. Amestecă piureul de cartofi cu spanacul călit și adaugă sarea. Adaugă treptat făina, până obții un aluat omogen.
  4. Formează găluștele și dă-le într-un bol cu făină pentru a nu se lipi.
  5. Fierbe între timp apă cu sare. Când clocotește, adaugă găluștele și fierbe-le până se ridică la suprafață (aproximativ 5-7 minute).
  6. Scoate găluștele cu o spumieră și servește-le cu puțin ulei de măsline stropit deasupra.

Aceste rețete simple și hrănitoare sunt ideale pentru zilele de post, aducând un gust delicios și sănătos meselor tale. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Retete de post

Sigur! Iată câteva rețete simple și delicioase de post, perfecte pentru a sărbători tradiția creștin ortodoxă. 1. Sarmale cu Orez și Legume Ingrediente: 1...

Retete de post

Sigur! Iată câteva rețete de mâncare de post, perfecte pentru a respecta tradițiile creștine ortodoxe, simple și gustoase. 1. Sărmăluțe în foi de viță...

Retete de post

Desigur! Iată câteva rețete de mâncare de post care respecte criteriile tale. Sper să te inspire să creezi mese delicioase! 1. Tocăniță de legume...

Retete de post

##Rețetă 1: Ghiveci de legume### Ingrediente: – 2 morcovi – 1 dovlecel – 1 cartof – 1 ardei gras (de orice culoare) – 1...