Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

1 ardei gras, mărunțit

1. Tocăniță de Legume cu Năut

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut (sau 200 g năut uscat, fiert)
  • 2 morcovi mari, tăiați cubulețe
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 2 cartofi medii, tăiați cubulețe
  • 2 roșii mari, tăiate cuburi (sau 1 conservă de roșii)
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de turmeric
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt, tocat pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o până devine sticloasă.
  2. Adaugă morcovii și ardeiul și continuă să sotezi timp de aproximativ 5 minute.
  3. Pune cartofii și roșiile în tigaie, amestecând bine. Adaugă turmeric, sare și piper.
  4. Adaugă năutul (scurs și clătit, dacă e din conservă), amestecă și adaugă un pahar cu apă. Acoperă tigaia și lasă să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute sau până când legumele sunt fragede.
  5. Gustă și ajustează condimentele, apoi servește cu pătrunjel proaspăt deasupra.


2. Salată de Quinoa cu Legume

Ingrediente:

  • 150 g quinoa
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 ardei roșu, tăiat cubulețe
  • 1 morcov ras
  • 100 g măsline verzi, feliate
  • 1 ceapă verde, tocată fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel, tocat pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Clătește quinoa sub apă rece, apoi fierbe-o în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de obicei, aproximativ 15 minute).
  2. După ce quinoa este fiartă, las-o să se răcească.
  3. Într-un bol mare, combină quinoa rece cu castravetele, ardeiul, morcovul, măslinele și ceapa verde.
  4. Într-un castron mic, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, sare și piper. Toarnă dressing-ul peste salată și amestecă bine.
  5. Decorează cu pătrunjel proaspăt și servește imediat.


3. Supă Cremă de Dovleac

Ingrediente:

  • 500 g dovleac curățat, tăiat cuburi
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 cartof mediu, tăiat cuburi
  • 750 ml apă sau supă de legume
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras (opțional)
  • Sare și piper, după gust
  • Semințe de dovleac prăjite pentru decor (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală adâncă, încălzește uleiul de măsline și adaugă ceapa. Călește până devine transparentă.
  2. Adaugă usturoiul, dovleacul, cartoful și ghimbirul, amestecând timp de 5 minute.
  3. Toarnă apa sau supa de legume și adu la fierbere. Reduce focul și lasă să fiarbă până când legumele sunt fragede (aproximativ 20 de minute).
  4. Mixează supa cu un blender până devine cremă, ajustând consistența cu apă sau supă, după preferințe.
  5. Gustă și asezonează cu sare și piper. Servește cu semințe de dovleac prăjite deasupra.


4. Mâncare de Vinete cu Sos de Roșii

Ingrediente:

  • 2 vinete medii, tăiate felii
  • 2 roșii mari, tocate
  • 1 ceapă, tocată
  • 3 căței de usturoi, tocați
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță boabe de piper negru (opțional)
  • Sare, după gust
  • Pătrunjel proaspăt, pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Presară sare peste feliile de vinete și lasă-le să stea 30 de minute pentru a elimina amăreala. Clătește-le sub apă și usucă-le cu un prosop.
  2. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline și adaugă ceapa. Călește până devine aurie.
  3. Adaugă usturoiul și roșiile, amestecând bine. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute.
  4. Adaugă feliile de vinete și amestecă pentru a le acoperi cu sosul. Acoperă tigaia și gătește timp de 15-20 de minute, până când vinetele sunt fragede.
  5. Presară pătrunjel proaspăt înainte de servire și bucură-te de o masă delicioasă!


Aceste rețete sunt nu doar delicioase, ci și pline de aromă, perfect adaptate pentru perioada postului. Te invit să le încerci și să împărtășești cu cei dragi momentele frumoase petrecute în jurul mesei!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare