Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

100 g orez

Desigur! Iată câteva rețete de post simple și delicioase, potrivite pentru toată familia:

1. Supa de Legume cu Taitei de Casa

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 litru de apă
  • 1 cartof
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 100g taitei (făcuți din apă și făină)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Verdeață (pătrunjel sau mărar)

Instrucțiuni:

  1. Curățați și tăiați legumele (morcovii, cartoful, țelina și ceapa) în cubulețe mici.
  2. Într-o oală, adăugați uleiul de măsline și căliți ceapa timp de 2-3 minute.
  3. Adăugați celelalte legume și turnați apă. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.
  4. Adăugați usturoiul zdrobit și taiteii. Continuați să fierbeți încă 10 minute.
  5. Condimentați cu sare, piper și adăugați verdeața tocată. Se servește cald.


2. Mâncare de Linte cu Legume

Ingrediente:

  • 250g linte
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 2 roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Verdeață (pătrunjel sau mărar)

Instrucțiuni:

  1. Spălați lintea sub apă rece și lăsați-o să se înmoaie timp de 30 de minute.
  2. Într-o oală, căliți ceapa tocată în uleiul de măsline, apoi adăugați morcovul și ardeiul tăiate cubulețe.
  3. După 5 minute, adăugați lintea, roșiile tăiate și suficiente apă pentru a acoperi ingredientele.
  4. Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute sau până când lintea este fragedă.
  5. Adăugați usturoiul zdrobit, sare, piper și verdeață la final. Serviți cald.


3. Salată de Năut cu Legume Proaspete

Ingrediente:

  • 400g năut (fiert sau conservat)
  • 1 roșie
  • 1 castravete
  • 1 ceapă verde
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper după gust
  • Verdeață (pătrunjel)

Instrucțiuni:

  1. Dacă folosiți năut uscat, lăsați-l la înmuiat peste noapte, apoi fierbeți-l până devine moale.
  2. Tăiați legumele (roșia, castravetele, ceapa verde și ardeiul) în cuburi mici.
  3. Într-un bol mare, combinați năutul cu legumele tăiate.
  4. Adăugați uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper și amestecați bine.
  5. Presărați verdeața tocată și serviți ca fel principal sau garnitură.


4. Pilaf de Orez cu Ciuperci

Ingrediente:

  • 200g orez
  • 300g ciuperci (proaspete sau la conservă)
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 500ml apă
  • Sare și piper după gust
  • Verdeață (pătrunjel sau mărar)

Instrucțiuni:

  1. Într-o tigaie, căliți ceapa tocată în uleiul de măsline până devine translucidă.
  2. Adăugați ciupercile tăiate și căliți-le timp de 5-7 minute.
  3. Adăugați orezul spălat și amestecați bine. Lăsați-l să călească un minut.
  4. Turnați apă și adăugați sare și piper. Lăsați să fiarbă la foc mic până s-au umflat boabele de orez (aproximativ 15-20 de minute).
  5. La final, adăugați usturoiul zdrobit și verdeața tocată. Serviți cald.


Sper că aceste rețete de post vă vor aduce bucurie în bucătărie și la masă! Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Retete de post

Desigur! Iată câteva rețete delicioase de post, simple și accesibile, care reflectă tradiția culinară a postului creștin ortodox. 1. Tochitura de legume cu mămăligă...

Retete de post

Sigur! Iată câteva rețete de mâncare de post care sunt simple, gustoase și nutritive, fiind perfecte pentru perioada postului creștin ortodox. 1. Supa de...