Hi, what are you looking for?

vegan
vegan

Retete de post

4-6 cartofi mari

Sigur! Iată câteva rețete delicioase de post, potrivite pentru toate gusturile.
### 1. Saramură de pește (fără pește)
#### Ingrediente:
– 1 conopidă mică
– 3 roșii
– 2 căței de usturoi
– 1 ardei gras (roșu sau verde)
– 2-3 linguri ulei de măsline
– 1-2 linguri oțet (preferabil din vin)
– Pătrunjel proaspăt tocat
– Sare și piper după gust
– Apă
#### Instrucțiuni:
1. Începe prin a curăța conopida și a o despica în buchețele mici. Fierbe buchetele de conopidă în apă cu sare timp de 5-7 minute, până devin ușor moi. Scurge-le și lasă-le deoparte.
2. Într-o tigaie, încălzește uleiul de măsline și adaugă usturoiul tocat mărunt. Îl călești pentru câteva secunde, având grijă să nu se ardă.
3. Adaugă roșiile tăiate cuburi și ardeiul gras tăiat fâșii, amestecând bine. Lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5-6 minute.
4. Adaugă conopida fiertă și amestecă ușor. Toarnă oțetul, asezonează cu sare și piper după gust, și lasă să fiarbă încă 3-4 minute.
5. La final, presară pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra și servește cald sau la temperatura camerei.

### 2. Mâncare de linte cu morcovi și țelină
#### Ingrediente:
– 200g linte roșie
– 1 morcov mare
– 1 țelină mică
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 2 linguri ulei de măsline
– 1 linguriță chimen
– Sare și piper după gust
– Apă (aproximativ 1L)
– Pătrunjel proaspăt pentru decor
#### Instrucțiuni:
1. Spală bine lintea sub apă rece și las-o la înmuiat pentru 30 de minute.
2. Într-o oală, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa tocată mărunt până devine translucentă.
3. Adaugă morcovul și țelina tăiate cuburi, și sotează-le timp de 5 minute.
4. Adaugă lintea scursă, chimenul, sare și piper după gust, și completează cu apă. Fierbe totul la foc mediu timp de 20-25 de minute, până când lintea și legumele sunt moi.
5. Servește cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra, împreună cu o felie de pâine proaspătă.

### 3. Orez cu ciuperci și mazăre
#### Ingrediente:
– 200g orez
– 300g ciuperci (champignon sau hribi)
– 1 cană mazăre (aproximativ 150g)
– 1 ceapă
– 2-3 linguri ulei de măsline
– Sare și piper după gust
– Apă (aproximativ 600ml)
– Pătrunjel proaspăt pentru decor
#### Instrucțiuni:
1. Spală orezul sub apă rece și pune-l deoparte.
2. Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa tocată până devine aurie.
3. Adaugă ciupercile tăiate felii și gătește-le până se rumenesc.
4. Pune orezul în tigăie, amestecă timp de câteva minute pentru a-l prăji ușor, apoi adaugă mazărea.
5. Adaugă apa, sare și piper și lasă să fiarbă. După ce a început să fiarbă, redu focul și acoperă tigaia. Lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când orezul este gătit.
6. Servește cu pătrunjel proaspăt tocat alături.

Sper că aceste rețete îți vor aduce inspirație în perioada postului! Spor la gătit și poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Retete de post

Desigur! Iată câteva rețete simple de post, care respectă tradiția creștin ortodoxă și sunt ușor de preparat.### 1. Supă de legume aromată#### Ingrediente: –...

Retete de post

1. Tocăniță de legume cu orez Ingrediente: 1 cană de orez 2 morcovi 1 ardei gras (orice culoare) 1 ceapă 2-3 căței de usturoi...

Retete de post

Desigur! Iată câteva rețete de mâncare de post, simple și gustoase, care respectă tradițiile creștine ortodoxe. 1. Tocăniță de legume cu orez Ingrediente: 1...

Retete de post

Sigur, iată câteva rețete de mâncare de post simple și delicioase, perfect adaptate pentru tradiția creștin ortodoxă! 1. Sărmăluțe de post cu orez și...