Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

Retete de post rare

Desigur! Iată câteva rețete simple de mâncare de post, potrivite pentru toate nivelurile de experiență culinară. Sper că îți vor plăcea!


1. Supa de Legume cu Quinoa

Ingrediente:

  • 1 cană quinoa
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 1 țelină, tăiată cubulețe
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 2 litri apă sau supă de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Clătește quinoa sub apă rece până când apa devine limpede.
  2. Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline. Adaugă ceapa și călește-o până devine transparentă.
  3. Adaugă morcovii, țelina și ardeiul gras. Călește încă 5-7 minute, amestecând din când în când.
  4. Toarnă apa sau supa de legume în oală, adu la fierbere. Adaugă quinoa, sare și piper.
  5. Reduce focul și lasă să fiarbă timp de 15-20 de minute, până când quinoa este gătită.
  6. Presară pătrunjelul tocat înainte de a servi. Poftă bună!


2. Ardei umplu cu orez și legume

Ingrediente:

  • 4 ardei grași (orice culoare)
  • 1 cană orez
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 morcovi, rași
  • 1 conservă de roșii tocate
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper și condimente (boia, cimbru) după gust
  • 1 cană apă

Instrucțiuni:

  1. Într-o tigaie, încinge uleiul de măsline și călește ceapa până devine moale.
  2. Adaugă morcovii rași și continuă să călești timp de 5 minute.
  3. Adaugă orezul și amestecă bine. Toarnă roșiile tocate împreună cu o cană de apă, sare, piper și condimentele dorite. Fierbe 15-20 minute până când orezul este gătit.
  4. Umple ardeii cu amestecul de orez și legume.
  5. Așază ardeii într-un vas de cuptor, adaugă puțină apă și acoperă cu folie de aluminiu. Coace la 180°C timp de 30-40 minute.
  6. Servește calzi, perfecti pentru o masă hrănitoare!


3. Salată de Năut cu Roșii și Castraveți

Ingrediente:

  • 1 conservă năut, scurs și clătit
  • 2 roșii, tăiate cubulețe
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 ceapă roșie, tăiată fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol mare, combină năutul, roșiile, castravetele și ceapa roșie.
  2. Într-un recipient separat, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper. Toarnă sosul peste salată și amestecă bine.
  3. Dacă dorești, poți adăuga pătrunjelul tocat pentru un plus de prospețime.
  4. Lasă salata să se odihnească 10 minute înainte de a o servi, pentru a se amesteca aromele.


4. Chifteluțe din Fasole

Ingrediente:

  • 1 conservă fasole (albă sau neagră), scursă
  • 1 ceapă, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1/2 cană pesmet
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță chimen măcinat (opțional)
  • Ulei pentru prăjit
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol, zdrobește fasolea cu o furculiță până devine o pastă, dar nu complet omogenă.
  2. Adaugă ceapa, usturoiul, pesmetul, făina, chimenul, sare și piper. Amestecă bine.
  3. Formează chifteluțele din amestecul obținut.
  4. Încălzește uleiul într-o tigaie și prăjește chifteluțele pe ambele părți până devin aurii.
  5. Scoate-le pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei. Servește cu salată sau sos de roșii!


5. Mâncare de Linte cu Morcovi

Ingrediente:

  • 1 cană linte, spălată
  • 2 morcovi, tăiați cuburi
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 conservă de roșii tocate
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căni apă sau supă de legume
  • Sare, piper și condimente (cimbru, foi de dafin) după gust

Instrucțiuni:

  1. Încinge uleiul într-o oală mare, adaugă ceapa și usturoiul, și călește până devin aurii.
  2. Adaugă morcovii și călește încă 5-7 minute.
  3. Pune lintea, roșiile tocate și apa sau supa de legume. Adaugă sare, piper, cimbru și foi de dafin.
  4. Lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de 25-30 de minute, până când lintea este gătită.
  5. Servește cald, alături de o felie de pâine proaspătă.


Sper să te bucuri de aceste rețete delicioase de post! Sunt hrănitoare, pline de gust și perfect potrivite pentru a te ajuta să ții tradiția. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Craciun

În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, creștinii din întreaga lume celebrează un moment deosebit: Nașterea Domnului, un eveniment marcat de vestirea îngerilor....

Editoriale

Legenda Sf. Gheorghe: Povestea Faptei Bune și a Victoriei Luminii asupra Întunericului În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii din întreaga lume celebrează ziua...

Istoria bisericii

Tudor Vladimirescu: Liderul Revoluției din 1821 și Lupta pentru Dreptate în Țara Românească Tudor Vladimirescu este o figură importantă în istoria României, cunoscut mai...

Pictura

Ion Țuculescu este o figură marcantă a artei românești, un pictor bisericesc care a reușit să îmbine tradiția cu modernitatea în opera sa. Născut...