Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Binecuvantarile Domnului
Binecuvantarile Domnului

Editoriale

Binecuvantarile Domnului

Binecuvantarile iti aduc fericirea! Nu cred ca va fi cineva care sa nu fie de acord cu mine. Ar fi greu. Caci intr-un cuvant toate lucrurile pe care le avem sunt binecuvantari. Dintre acestea cele mai mari sunt vazute de unii a fii bogatia, succesul, sanatatea, familia, nivelul social, si chiar viata in sine. Poate ca nu toti le vor pune in ordinea aceasta, si sunt sigur ca mai sunt multe de adaugat, insa toate acestea cu siguranta ca sunt amintite pentru ca ele ne aduc fericirea. Ma opresc aici pentru ca imi este teama ca de multe ori uitam ceva. Uitam de unde vin binecuvantarile. Uitam pe acela care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti. Si chiar si atunci cand il uitam in bunatatea Sa, El continua sa isi aduca aminte de noi.

Binecuvantarile o cale spre idolatrie! De fapt aceasta se intampla cand omul ia doar binecuvantari fara Dumnezeu. Biblia ne arata multe exemple de binecuvantari care mai tarziu au condus pe unii la idolatrie. In cartea Numerilor la capitolul 21 Biblia ne vorbeste despre cum Dumnezeu a pus pe Moise sa faca un sarpe de arama, pentru ca oricine va privi la acel sarpe sa traiasca. Insa omul a mers mai departe si in loc sa doar priveasca, 2 Regi 18:4 ne spune ca a ajuns sa se inchine inaitea lui. Solomon era atat de intelept, incat a uitat de sursa intelepciunii sale, si a ajuns sa confunde religia cu idolatria. Si chiar si un imparat cu un nume lung, care se plimba o data pe zidurile unei cetati care e astazi inconjurata de oameni ce aduc pace prin razboi, spunea: „Priveste ce ai facut! Totul e lucrarea mainilor tale!” Concluzia mea e ca orice lucru, chiar si o binecuvantare, poate duce la idolatrie atunci cand spunem incepem sa credem: a mea, al meu, eu am facut, e truda mea, caci binecuvantarea nu ne sfinteste, ci doar ne arata bunatatea SA.

Dumnezeu te poate face fericit! Binecuvantarea este una din modalitatile prin care El ne face fericiti. Bogatia fara Dumnezeu duce la ruina. Intr-o zi Thomas D’Aquinas admira bogatiile Romei cand Papa i-a zis: Astazi, Biserica nu mai poate zice argint si aur n-am. La care raspunsul a fost: Dar nici nu mai poate spune, scoala-te si umbla. Adevarul este ca toate de mai sus: sanatatea, familia, succesul, nivelul social, sunt de dorit. Dar toate sunt nimic, doar goana dupa vant, daca alergi dupa ele si uiti de Cel care le da cu mana larga.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie