Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

„Deliciu Vegan: Reteta de Post cu Avocado pentru O Mâncare Sănătoasă și Savuroasă”

Sigur, iată câteva rețete simple și delicioase de post care respectă cerințele tale:

1. Supa de legume cu tăiței de post

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 cartofi
  • 1 ardei gras
  • 100 g tăiței de post
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel proaspăt pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Curăță și taie legumele în cuburi mici.
  2. Într-o oală mare, adaugă uleiul de măsline și călește ceapa tocată timp de 2-3 minute.
  3. Adaugă morcovii, pătrunjelul și țelina. Călește încă 5 minute, amestecând din când în când.
  4. Adaugă cartofii și ardeiul gras, apoi toarnă apă pentru a acoperi legumele. Lasă să fiarbă la foc mediu timp de 20 de minute.
  5. Adaugă tăițeii de post și fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj (de obicei, 5-7 minute).
  6. Potrivește de sare și piper după gust și servește cu pătrunjel proaspăt deasupra.

2. Salată de năut cu legume proaspete

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut
  • 1 castravete
  • 1 roșie
  • 1 ardei gras
  • Ceapă roșie (opțional)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Sucul de la o limetă sau lămâie
  • Sare și piper, după gust

Instrucțiuni:

  1. Scurge năutul din conservă și clătește-l sub apă rece.
  2. Taie castravetele, roșia și ardeiul gras în cuburi mici. Dacă folosești, toacă ceapa roșie fin.
  3. Într-un bol mare, combină năutul și legumele.
  4. Adaugă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper. Amestecă bine.
  5. Servește salata rece, ca o garnitură sănătoasă sau aperitiv.

3. Mâncare de linte cu legume

Ingrediente:

  • 200 g linte verde sau maro
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 cartof
  • 1 linguriță cumin (chimen)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • apă (aproximativ 1 litru)

Instrucțiuni:

  1. Spală bine lintea și las-o la înmuiat în apă rece pentru 30 de minute (opțional).
  2. Toacă ceapa, morcovul și usturoiul. Într-o cratiță, călește ceapa în ulei de măsline până devine sticloasă.
  3. Adaugă morcovul și usturoiul, călesc timp de 2-3 minute.
  4. Adaugă lintea, cartoful tăiat cuburi și cuminul. Acoperă totul cu apă și lasă la fiert timp de aproximativ 30-40 de minute, până când lintea este moale.
  5. Potrivește de sare și piper după gust și servește cu pătrunjel proaspăt deasupra.

4. Pireu de cartofi dulci cu dovlecel

Ingrediente:

  • 2 cartofi dulci
  • 1 dovlecel mic
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper și nucșoară, după gust

Instrucțiuni:

  1. Curăță cartofii dulci și taie-i în cuburi. Taie dovlecelul în felii.
  2. Fierbe cartofii dulci în apă cu sare timp de 15-20 de minute, până devin moi.
  3. În ultimele 5 minute de fierbere, adaugă dovlecelul tăiat.
  4. Scurge legumele și pasează-le bine. Adaugă uleiul de măsline, sare, piper și un praf de nucșoară.
  5. Servește imediat, ca garnitură sau fel principal, însoțit de o salată proaspătă.

Aceste rețete sunt simple, accesibile și pline de savoare, perfecte pentru perioada postului. Sper să te inspire în bucătărie! Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Locasuri de cult

Mănăstirea Văratec: O Oază de Credință și Tradiție în Inima Moldovei Mănăstirea Văratec este una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din România, având o...

Craciun

Steaua de la Betleem este un simbol central al Nașterii Domnului în tradiția creștină. Ea este adesea menționată în poveștile de Crăciun, iar imaginea...

Editoriale

Legende și Tradiții în Jurul Sf. Gheorghe: Purtătorul de Lumină și Protectorul Ţărilor În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii din întreaga lume sărbătoresc...

Retete de post

1. Sărmăluțe de Post cu Orez și Legume Ingrediente: 300 g orez 1 varză mare (sau frunze de varză murată) 2 cepe medii 2...