Hi, what are you looking for?

vegan
vegan

Retete de post

Iată câteva rețete de post cu ciuperci. Aceste rețete sunt simple, gustoase și respectă tradițiile postului.

Salată de Năut cu Legume Proaspete

Ingrediente:

  • 1 cană de năut fiert (sau conservă, scurs și clătit)
  • 1 roșie mare, tăiată cubulețe
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 ardei gras (roșu sau verde), tăiat cubulețe
  • 1/2 ceapă roșie, tocată fin
  • 1/4 cană de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper, după gust

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol mare, combină năutul, roșia, castravetele, ardeiul gras, ceapa și pătrunjelul.
  2. Într-un mic bol separat, amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, sare și piper.
  3. Toarnă dressingul peste salată și amestecă ușor.
  4. Servește imediat sau lasă salata la frigider pentru 30 de minute pentru a se îmbina aromele.


Supă Cremă de Dovleac

Ingrediente:

  • 500 g dovleac curățat și tăiat cuburi
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 litru de supă de legume (fără carne)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Opțional: Semințe de dovleac prăjite pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până devin translucide.
  2. Adaugă dovleacul tăiat cuburi și călește totul timp de 5 minute.
  3. Toarnă supa de legume și lasă să fiarbă timp de aproximativ 20 de minute, până când dovleacul este fraged.
  4. Folosește un blender vertical pentru a transforma supa într-o cremă fină.
  5. Potrivește cu sare și piper și servește cu semințe de dovleac prăjite, dacă dorești.


Orez cu Legume și Verdeață

Ingrediente:

  • 1 cană de orez (preferabil integral)
  • 2 căni de apă
  • 1 morcov, ras
  • 1 dovlecel, tăiat cuburi
  • 1 ardei gras, tăiat cuburi
  • 1/2 cană de mazăre (frescă sau congelată)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Pătrunjel sau mărar, pentru servire

Instrucțiuni:

  1. Spală bine orezul sub apă rece și pune-l la fiert cu cele 2 căni de apă și un praf de sare. Fierbe până se absoarbe apa, apoi lasă-l să stea acoperit.
  2. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline și adaugă morcovul, dovlecelul și ardeiul. Călește-le timp de aproximativ 5-7 minute.
  3. Adaugă mazărea și mai lasă la gătit încă 5 minute, amestecând constant.
  4. Combina orezul fiert cu legumele călite, amestecând bine. Potrivește de sare și piper după gust.
  5. Servește cald, presărat cu pătrunjel sau mărar proaspăt.


Cartofi la Cuptor cu Rozmarin

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi, curățați și tăiați în cuburi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 crenguțe de rozmarin proaspăt sau o linguriță de rozmarin uscat
  • Sare și piper, după gust
  • Opțional: 1-2 căței de usturoi, zdrobiți

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Într-un bol mare, combină cartofii cu uleiul de măsline, rozmarinul, sare și piper. Dacă folosești usturoi, adaugă și pe acesta.
  3. Așază cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, într-un singur strat.
  4. Coace timp de 30-40 de minute, amestecând o dată la jumătatea timpului, până devin aurii și crocanți.
  5. Servește calzi, ca garnitură sau ca fel principal.


Aceste rețete sunt concepute pentru a aduce un strop de bucurie în perioada postului, fiind accesibile și hrănitoare. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Editoriale

Relația dintre știință și credință la Sf. Vasile cel Mare Sfântul Vasile cel Mare este una dintre cele mai importante figuri ale creștinismului timpuriu....

Locasuri de cult

Mănăstirea Doamna Maria este un loc plin de istorie și spiritualitate, situat într-un peisaj natural deosebit. Această mănăstire nu este doar un loc de...

Poezii

Calea, Adevărul și Viața Într-o lume plină de întrebări,Se-aude un glas ce liniște aduce,Un Mantuitor, cu inima deschisă,Promite să ne ghideze, cu dragoste dulce....

Paste

Ramurile de salcie sunt simboluri puternice ale anumitor tradiții și obiceiuri, fiind adesea folosite în diverse ceremonii și sărbători. Cunoașterea acestor ramuri și a...