Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

Încorporează orezul fiert în amestecul de legume. Adaugă sare și piper după gust. Amestecă bine.

1. Tocăniță de Legume cu Fasole

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 2 cartofi medii, tăiați cuburi
  • 1 conservă de fasole roșie (aproximativ 400g), scursă
  • 1 conservă de roșii tocate (aproximativ 400g)
  • 1 linguriță paprika
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

Instrucțiuni:

  1. Într-o tigaie mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de 2-3 minute, până devine transparentă.
  2. Adaugă morcovii și ardeiul gras și continuă să gătești timp de 5 minute, amestecând ocazional.
  3. Pune cartofii tăiați și amestecă bine. Adaugă roșiile tocate și fasolea. Condimentează cu paprika, sare și piper.
  4. Acoperă tigaia și lasă tocănița să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până legumele sunt fragede.
  5. La final, presară pătrunjelul proaspăt tocat și servește cu mămăligă sau pâine proaspătă.


2. Salată de Quinoa cu Legume

Ingrediente:

  • 1 cană de quinoa
  • 2 căni de apă
  • 1 castravete, tăiat cubulețe
  • 1 roșie mare, tăiată cuburi
  • 1/2 ceapă roșie, tocată fin
  • 1 ardei gras, tăiat cubulețe
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sucul de la 1 lămâie
  • Sare și piper după gust
  • 1 legătură de mărar proaspăt, tocat

Instrucțiuni:

  1. Spală quinoa sub apă rece, apoi pune-o în oala cu două căni de apă. Fierbe și apoi reduți focul, acoperind oala. Lasă să fiarbă timp de 15 minute sau până apa este absorbită. Oprește focul și lasă să stea acoperită încă 5 minute.
  2. Într-un bol mare, combină toate legumele tăiate: castravetele, roșia, ceapa și ardeiul.
  3. Adaugă quinoa gătită și răcită și amestecă bine.
  4. Într-un castron mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper. Toarnă sosul peste salată și amestecă.
  5. Presară mărarul proaspăt și servește imediat sau lasă la frigider pentru o oră înainte de servire.


3. Supă de Linte

Ingrediente:

  • 1 cană linte (roșie sau verde), spălată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 1 țelină, tăiată cubulețe
  • 2 cartofi medii, tăiați cuburi
  • 1 litru apă sau supă de legume
  • 1 conservă de roșii (aproximativ 400g)
  • 1 linguriță chimion (opțional)
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt, pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și călește-o timp de 3-4 minute.
  2. Adaugă morcovii, țelina și cartofii și gătește încă 5 minute, amestecând.
  3. Pune lintea spălată, roșiile conservate și apa (sau supa de legume). Adaugă chimionul, sare și piper.
  4. Fierbe supa la foc mic, acoperită, timp de 30-35 de minute sau până când lintea și legumele sunt fragede.
  5. Gustă și ajustează țintele de sare și piper. Servește cald, decorată cu pătrunjel proaspăt.


Aceste rețete sunt ușor de preparat și aduc aromele și tradiția postului în fiecare masă. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Locasuri de cult

În inima naturii, unde munții se împletesc cu cerul, se află Mănăstirea Toplița, un loc sacred care atrage pelerini din întreaga țară. Cei care...

Craciun

În fiecare an, în perioada sărbătorilor de iarnă, creștinii din întreaga lume celebrează un moment deosebit: Nașterea Domnului, un eveniment marcat de vestirea îngerilor....

Editoriale

Legenda Sf. Gheorghe: Povestea Faptei Bune și a Victoriei Luminii asupra Întunericului În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii din întreaga lume celebrează ziua...

Istoria bisericii

Tudor Vladimirescu: Liderul Revoluției din 1821 și Lupta pentru Dreptate în Țara Românească Tudor Vladimirescu este o figură importantă în istoria României, cunoscut mai...