Hi, what are you looking for?

Vegan
Vegan

Retete de post

Ingrediente:

Desigur! Iată câteva rețete de post simple și delicioase, perfecte pentru a fi savurate în perioada de post.

1. Tocăniță de legume cu orez

Ingrediente:

  • 1 cană de orez
  • 2 morcovi medii, tocați cubulețe
  • 1 ardei gras, tăiat cuburi
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 roșii, tăiate cuburi (sau 1 conservă de roșii)
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Puțin pătrunjel proaspăt, tocat pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Pune orezul la fiert într-o oală cu apă (aproximativ 2 căni de apă pentru 1 cană de orez) și lasă-l să fiarbă timp de 15 minute. După ce e gata, scurge-l și lasă-l deoparte.
  2. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline. Adaugă ceapa și călește-o până devine transparentă.
  3. Adaugă morcovii și ardeiul gras, și gătește-le timp de 5-7 minute, amestecând din când în când.
  4. Adaugă roșiile și usturoiul, condimentează cu sare și piper, și lasă tocănița să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când legumele sunt moi.
  5. Servește tocănița de legume alături de orez, decorată cu pătrunjel proaspăt.


2. Salată de năut cu legume proaspete

Ingrediente:

  • 1 conservă de năut, scurs și clătit
  • 1 castravete, tăiat cuburi
  • 1 roșie, tăiată cuburi
  • 1 ardei gras, tăiat cuburi
  • 1/2 ceapă roșie, tăiată fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură suc de lămâie
  • Sare și piper după gust
  • O mână de mărar proaspăt, tocat

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol mare, combină năutul, castravetele, roșia, ardeiul și ceapa.
  2. Într-un bol mic, amestecă uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper.
  3. Toarnă sosul peste salată și amestecă bine pentru a combina toate ingredientele.
  4. Adaugă mărarul tocat și servește imediat. Poți lăsa salata la frigider pentru a se răci și a se îmbina aromele, dar e delicioasă și proaspătă.


3. Supă de linte roșie

Ingrediente:

  • 1 cană de linte roșie, clătită
  • 1 morcov, tăiat cuburi
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 4 căni de apă sau supă de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță de chimen (opțional)
  • Sare și piper după gust
  • 1 lămâie, tăiată în sferturi pentru servire

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul până devin aurii.
  2. Adaugă morcovul și lintea și amestecă bine timp de 1-2 minute.
  3. Toarnă apa sau supa de legume și adaugă chimenul, sare și piper.
  4. Lasă să fiarbă, apoi redu focul și acoperă, lăsând supa să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până când lintea este moale.
  5. Servește supa fierbinte, cu câte un sfert de lămâie alături pentru o notă proaspătă.


4. Cartofi la cuptor cu rozmarin

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari, tăiați în cuburi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat (sau 1 lingură uscat)
  • Sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Într-un bol mare, amestecă cartofii tăiați cu uleiul de măsline, rozmarinul, sare și piper.
  3. Așază cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt într-un singur strat.
  4. Coace-i timp de 30-35 de minute, întorcându-i la jumătatea timpului, până devin aurii și crocanți.
  5. Servește-i calzi, ca garnitură sau ca fel principal.

Sper că aceste rețete îți vor aduce bucurie și savoare în perioada de post! Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Retete de post

1. Toacă de Legume cu Mazăre Ingrediente: 2 morcovi medii 1 ceapă mare 1 ardei gras (preferabil roșu) 2 cartofi medii 200 g mazăre...

Retete de post

Desigur! Iată câteva rețete de mâncare de post, simple și gustoase, care respectă tradiția postului creștin ortodox. 1. Tocăniță de Legume Pufoasă Ingrediente: 2...