Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
La-Cine-Sa-Ne-Ducem
La-Cine-Sa-Ne-Ducem

Editoriale

La cine sa ne ducem

,Daca ramineti in cuvintul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.

Ioan 8:31-32

Imi dau seama ca scriu unei generatii care cauta un raspuns la intrebarile vietii, si nu e de mirare, caci prea multe lucruri se intampla. Sau poate ni se intampla. In acelasi timp imi dau seama ca exista mai multe raspunsuri oferite pentru fiecare intrebare. Poate de aceea raspunsul oferit astazi, este pus la indoiala maine, sau poimaine, si ne gasim din nou la drum explorand noi resurse care pot oferii un raspuns. Si cautand un raspuns indestulator ma gasesc punand si eu intrebarea: La cine sa ne ducem?

Lumea cu ale ei

Parca vorba copilareasca ma duc in lume ofera si astazi un raspuns. Fuga pare sanatoasa. Lumea ofera atat de multe moduri de a fugii de realitate. Alcool, droguri, relatii Crezi ca poate orice frantura de raspuns satisface, dar in final, dupa seri sau zile regretate, iti dai seama ca raspunsul trece dar intrebarile raman.

Intelepciunea omului

Ne bizuim pe ea, de fiecare data cand cautand un raspuns, dai la o parte perdeaua sufletului tau in fata unui prieten. Insa pot aparea noi intrebari atunci cand prietenul isi face alti prieteni. Ne bizuim pe ea cand cautam un sfat la un alt calator al acestei planete, un sfat care ne este dat fie verbal sau in scris. Insa te simti frustrat cand iti dai seama ca sfatul oferit in loc sa inchida o usa, deschide doua, si iti dai seama ca omul in intelepciunea lui, e limitat.

La cine sa ne ducem?

Nu ti se pare ca intrebarea aceasta se potriveste cel mai bine azi, cand parca toti cauta un raspuns oriunde in alta parte decat la Dumnezeu? Stii de ce? Pentru ca s-a potrivit in fiecare generatie. Pentru ca asa e Scriptura. Nu doar la curent fiecare generatie, ci cu problemele si intrebarile tale. La cine sa ne ducem? La Iisus. De ce? Pentru ca El are cuvintele vietii acesteia, si cuvintele vietii vesnice.

Daca as putea sa te rog un lucru, acesta ar fi unul singur. Cauta mai intai imparatia cerurilor. Inainte de a cauta un raspuns oriunde in alta parte, cauta raspunsul la Dumnezeu, cauta-l in Scriptura, caci Biblia nu este cea mai autoritara resursa, ci singura resursa adevarata. Lasa-l pe Dumnezeu sa aiba ultimul cuvant in viata ta.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie