Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Adam
Manastirea Adam

Galati

Manastirea Adam

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

9 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Adormirea Maicii Domnului, Izvorul Tămăduirii
Adresă: sat Adam, corn. Drăguşeni, 805200, jud. Galaţi
Acces: din DJ 242 Galaţi (75 km)-Tg. Bujor (3 km)-Bârlad (30 km); în dreptul loc. Ghingheşti DC 103 -5 km până la Adam (GPS: 46°1 ‘38.87″N, 27°44’15.27″E)
Stareţă: monahia Anastasia Cimbru
Contact: +40236331384

Icoane facatoare de minuni: Icoana Maicii Domnului de la Adam

Manastirea Adam legenda

Faima noului locaş de închinare se datorează, încă dintru început, unei icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului, donată de un monah rătăcitor din părţile Ră­săritului. La mijlocul secolului al XVII-lea serdarul Adam Movilă construieşte pe locul vechiului schit o biserică din piatră şi cărămidă de aici şi numele de astăzi al mănăstirii.

In 1695 mănăstirea este închinată lavrei Sf. Ecaterina din Sinai. In 1759 devine metoc al Mitropoliei de la laşi. Mă­năstirea Adam a fost una dintre cele mai prospere vetre monahale din Moldova de până la secularizarea averilor mănăstireşti (1863).

Manastirea Adam

Desfiinţată în 1959, de către regimul comunist, Mănăstirea Adam va fi reînfiinţată în 1991 ca mănăstire de călugări. în 2001 redevine mănăstire de maici. în ultimii ani au avut loc ample lucrări de restaurare şi consolidare a bisericii vechi (ridicată la 1803).

Harta Manastirea Adam

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar Of Vasile Romeo

    Vasile Romeo

    3 iulie 2022 at 7:18

    Sunt din braila vreau sa ajung si eu astazi pana la manastirea dumneavoastra cu ce va pot ajuta , bani, alimente imi puteti da un sms sau telefona Romeo. 0740169784. Sau sa ma sunati.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.