Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Adamclisi
Manastirea Adamclisi

Constanta

Manastirea Adamclisi

Mănăstirea Sf. Apostol Filip, înfiinţată în anul 2005, este situată la cca 1 km de cetatea Tropaeum Traiani, Adamclisi, loc în care au fost descoperite, în urmă cu mai bine de 30 de ani, moaştele a cinci sfinţi, trăitori în sec. al IV-lea.

2 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Apostol Filip, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Adresă: corn. Adamclisi, 90701 O, jud. Constanţa Acces: DN 3 Constanţa (61 krn)-Ostrov (60 km), între loc. Deleni şi Ion Corvin (GPS: 44°4’22.11″N, 27°55’45.13″E)
Stareţ: ierom. Dorotei Rambet
Contact: +407 49550843

Moaste: cei cinci sfinti de la Adamclisi (sec IV)
Imprejurimi: Momentul si ruinele cetatii Tropaeum Traiani, Adamclisi
Pesterea: Sf. Ap. Andrei

Manastirea Adamclisi legenda

Alături de sfinţii mucenici de la Niculiţel şi Halmyris, martirii de la Adamclisi fac dovada unei intense vieţuiri creştine în vechea provincie Scythia Minor. Pentru a se ocupa de înălţarea mănăstirii a fost delegat, de Arhiepiscopia Tomisului, ierom. Pahomie Filip.

Manastirea Adamclisi

Donatoarea terenului (2 ha) este familia Stanca din loc. Urluia. Mănăstirea Adamclisi se doreşte a fi o continuatoare pe linie monahală a vechiului centru episcopal de la Adamclisi.

Inceputul a fost unul destul de modest: după amplasarea în plin câmp a unui container (2005), în primăvara anului 2007 va începe construcţia unui paraclis sfinţit pe 14 noiembrie 2008, de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. S-au mai înălţat, până în prezent, o trapeză şi un corp provizoriu de chilii.

Harta Manastirea Adamclisi

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.