Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Adamclisi
Manastirea Adamclisi

Constanta

Manastirea Adamclisi

Mănăstirea Sf. Apostol Filip, înfiinţată în anul 2005, este situată la cca 1 km de cetatea Tropaeum Traiani, Adamclisi, loc în care au fost descoperite, în urmă cu mai bine de 30 de ani, moaştele a cinci sfinţi, trăitori în sec. al IV-lea.

2 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Apostol Filip, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Adresă: corn. Adamclisi, 90701 O, jud. Constanţa Acces: DN 3 Constanţa (61 krn)-Ostrov (60 km), între loc. Deleni şi Ion Corvin (GPS: 44°4’22.11″N, 27°55’45.13″E)
Stareţ: ierom. Dorotei Rambet
Contact: +407 49550843

Moaste: cei cinci sfinti de la Adamclisi (sec IV)
Imprejurimi: Momentul si ruinele cetatii Tropaeum Traiani, Adamclisi
Pesterea: Sf. Ap. Andrei

Manastirea Adamclisi legenda

Alături de sfinţii mucenici de la Niculiţel şi Halmyris, martirii de la Adamclisi fac dovada unei intense vieţuiri creştine în vechea provincie Scythia Minor. Pentru a se ocupa de înălţarea mănăstirii a fost delegat, de Arhiepiscopia Tomisului, ierom. Pahomie Filip.

Manastirea Adamclisi

Donatoarea terenului (2 ha) este familia Stanca din loc. Urluia. Mănăstirea Adamclisi se doreşte a fi o continuatoare pe linie monahală a vechiului centru episcopal de la Adamclisi.

Inceputul a fost unul destul de modest: după amplasarea în plin câmp a unui container (2005), în primăvara anului 2007 va începe construcţia unui paraclis sfinţit pe 14 noiembrie 2008, de arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. S-au mai înălţat, până în prezent, o trapeză şi un corp provizoriu de chilii.

Harta Manastirea Adamclisi

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Ialomita

Inălţarea Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului, Dridu începe cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, în anul 1993.

Ialomita

Pe data de 24 aprilie 1998, pe terenul donat de familia Ioniţă din Bucureşti

Ialomita

Mănăstirea Crăsani, ctitorie a părintelui arhim. Adrian Făgeţeanu, este înălţată în apropierea străvechii cetăţi Helis reşedinţă a lui Dromichete în secolele IV-III î.Hr.

Ialomita

Mănăstirea Balaciu a fost înfiinţată în anul 1929 de PS Gherontie Nicolau al Tomisului, în jurul bisericii de mir din satul Piteşteanu (dispărut), ce...