Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Adamesti
Manastirea Adamesti

Teleorman

Manastirea Adamesti

Piatra de temelie a mănăstirii a fost aşezată în anul 1991 de PS Calinie Argatu, episcop al Argeşului (şi al Teleormanului, până în 1996), de lucrările de construcţie ocupându-se preotul paroh din satul Adămeşti.

5 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Naşterea Maicii Domnului, Sfântul Ioan Rusul (paraclisul)
Adresă: sat Adămeşti, corn. Nanov, 147215, jud. Teleorman
Acces: lângă loc. Nanov (NV), pe DN 6/E70 Alexandria (6 km), Roşiorii de Vede (26 km); (GPS: 44°0’3.00″N, 25°15’58.67″E)
Stareţ ierom. Fanurie Beldiman
Contact: +40247319843

Moaste: o recla cu particele ddin moastele mai multori cuviosi si mucenici.
împrejurimi: • la 25 km NV, fosta Mănăstire Coşoteni (lângă Roşiorii de Vede). Biserica mănăstirii (sec. XVI) este una dintre cele mai frumoase din ţară.

Manastirea Adamesti legenda

A funcţionat ca mănăstire de maici până în anul 1996. între 1996 şi 2002, în absenţa monahilor, mănăstirea este închisă. Cu binecuvântarea PS Galaction, în 2002 aceasta devine mănăstire de călugări.

Prin venirea aici, de la Mănăstirea Sf. Pantelimon Siliştea Gumeşti, a ieromonahului Fanurie Beldiman (actualul stareţ), care reuşeşte să închege în jurul său o mică obşte. Există un singur corp de chilii, cu un paraclis închinat Sf. Ioan Rusul, în prezent mănăstirea fiind un adevărat şantier.

Manastirea Adamesti

Harta Manastirea Adamesti

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.