Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Adancata
Manastirea Adancata

Constanta

Manastirea Adancata

Localitatea Adâncata a fost părăsită în perioada comunistă, o biserică din piatră fiind singura mărturie că pe aceste locuri a existat un sat.

obşte în formare
Hram: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Adresă: sat Adâncata, corn. Aliman, 907025, jud. Constanţa
Acces: din Ion Corvin, loc. situată pe DN 3 Constanţa-Ostrov, spre N pe DJ 223 până la Aliman. Din Constanţa 90 km; (GPS: 44°7’55.16″N, 27°52’50.41 „E)

Manastirea Adancata

Manastirea Adancata legenda

La propunerea locuitorilor din Aliman, de a se preveni distrugerea completă a bisericii, s-a decis înfiinţarea unei mănăstiri de maici, cu hramul Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, primăria comunei donând în acest scop un teren de 5 ha.

Manastirea Adancata

Harta Manastirea Adancata

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Prima atestare documentară a Mănăstirii Cârlomâneşti este un uric, datat 5 aprilie 1445, în care apare menţionat, schitul „lui Ciunca Stan", cu prisacă şi...

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.