Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Aninoasa
Manastirea Aninoasa

Arges

Manastirea Aninoasa

A fost zidită în 1677 de veiclucerul Tudoran Vlădescu, ,,care pe urmă s-au călugărit”, după cum relatează Mitropolitul Neofit al Ungro-Vlahiei, care trece pe aceste locuri în 1746.

10 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfinţii Gheorghe şi Dimitrie (paraclisul)
Adresă: corn. Aninoasa, 117035, jud. Argeş
Acces: din Berevoieşti, loc. situată pe DN 73C, la 16 km de Câmpulung şi 30 km de Curtea de Argeş, DJ 732B spre S 3 km până în corn. Aninoasa (GPS: 45°11 ‘25.1 T’N, 24°55’41.1 T’E)
Stareţă: monahia Heruvima Orodi
Contact: +40248577117

Moaşte: părticele din moaştele Sf. Nicolae
De văzut: • Sala gotică şi biblioteca mănăstirii. Portretele ctitorilor Aninoasei aparţin vestitului Pârvu Mutu

Manastirea Aninoasa legenda

Intre 1722 şi 1730, episcopul de Buzău, viitorul Mitropolit al Ungro-Vlahiei Danii! Fost egumen la Aninoasa în anii 1704-1716, renovează mănăstirea, locul metaniei sale, alocând în acest scop importante fonduri, împrejmuind-o cu un zid ce atinge pe alocuri 1,90 m care dăinuie până în zilele noastre.

Manastirea Aninoasa

În 1773 Mihail Tărtăşescu Cojoceanu zideşte paraclisul cu hramul Sf. Gheorghe şi Dimitrie, din latura de nord a mănăstirii. Biserica mare păstrează în bună parte picturi ale vestitului Pânm Mutu. Stilul architectonic al ansamblului mănăstiresc Aninoasa este unul brâncovenesc

După 1864 mănăstirea devine biserică de mir, iar în comunism, CAP; din 1993, mănăstire şi biserică parohială în paralel. Din 2001, doar mănăstire. De refacerea Aninoasei s-a ocupat îndeaprope, în ultimii ani, protos. Clement Păunescu.

Harta Manastirea Aninoasa

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.