Hi, what are you looking for?

Manastirea Brazi
Manastirea Brazi

Vrancea

Manastirea Brazi

Gala Galaction şi Vasile Radu, Înainte de 1940, au făcut o nouă traducere a Bibliei În limba română, lucrând cea mai mare parte a timpului la Mănăstirea Brazi. Tot aici a fost Înmormântat în1925 scriitorul Ioan Slavici.

20 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Brazi Hram: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe (biserica mare), Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi (paraclisul)
Adresă: loc. Panciu, 625400, jud. Vrancea
Acces: la 1,3 km SV de centrul oraşului Panciu, situat la 30 km NE de Focşani (18 km pe DN 2/E8 5 până la Tişiţa, apoi 12 km pe DJ 205F) (GPS: 45°54’5.24″N, 27°5’1.39″E)
Manastirea Brazi Stareţă: stavrofora Eusebia Taşcă
Contact: +40765422785; +40237636824

Moaste: particele din moastele Sf. Teodosie

Manastirea Brazi legenda

După tradiţie, Schitul Brazi a fost întemeiat pe vremea Sf. Voievod Ştefan cel Mare (1457-1504). Date sigure însă despre existenţa sa aflăm abia în secolul al XVII-lea, când doi monahi Sava şi Teofilact zidesc la Brazi o bisericuţă semiîngropată, păstrată până în zilele noastre.

In a doua jumătate a secolului al XVII-lea, se aşază în acest schit Mitropolitul Teodosie al Moldovei (1674-1675), care va fi martirizat, prin tăierea capului, în toamna anului 1694, de către o ceată de tătari. În 1807 ieroschimonahul Dimitrie, egumen al schitului, reface aşezământul din temelii.

Manastirea Brazi

Biserica de lemn va fi mutată pe un platou din apropiere, unde se înfiinţează un schit pentru maici, cu hramul Sf. Ioan. Tot el va fi acela care va zidi, în 1834, biserica cu hramul Sf. Gheorghe. In 1949 Schitul Brazi devine chinovie de călugăriţe. Zece ani mai târziu va fi desfiinţat, locul ajungând pustiu.

Reactivat în 1990, se reconstruiesc, pe rând, Biserica Sf. Gheorghe, stăreţia, chiliile, trapeza, gospodăria anexă. Peste vechiul paraclis semiîngropat se va înălţa un alt paraclis, cu hramul Sf. Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi (canonizat în 2003).

Harta Manastirea Brazi

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemanatoare

Editoriale

Legenda Sf. Gheorghe: Povestea Cavalerului care a Învins Răul În inima tradițiilor creștine, figura Sf. Gheorghe strălucește ca un simbol al curajului și al...

Editoriale

Legenda Sf. Nicolae: Istorie și tradiții în jurul sărbătorii Sfântul Nicolae este una dintre cele mai îndrăgite personaje ale Bisericii Ortodoxe, iar sărbătoarea care...

Editoriale

Legenda Sf. Gheorghe: Moștenirea și Semnificația Sărbătorii Sfântul Gheorghe este una dintre cele mai iubite și respectate figuri din tradiția creștină. Sărbătoarea lui este...

Editoriale

Legenda Sf. Gheorghe: Eroul care a înfruntat dragonul și cultul său în tradiția românească În fiecare an, pe 23 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc ziua...