Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Buciumeni
Manastirea Buciumeni

Galati

Manastirea Buciumeni

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

35 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Buciumeni Hram: Sfânta Treime
Adresă: corn. Buciumeni, 807060, jud. Galaţi
Acces: din Tecuci (13,5 km) spre N şi din Bârlad (35 km) spre S, pe DN 54/E 58 1 până la ramificatia spre V, în apropierea Gărti Berheci, pe DJ 252 G Ţepu-Tecuşoru Sec-Buciumeni 15 km (GPS: 46°2’2.59″N, 27°17’30.26″E)
Stareţă: stavrofora Macrina Humă
Contact: +40236822706

Manastirea Buciumeni legenda

După unii cercetători, pe la 1430, la Buciumeni ar fi existat un schit de călugăriţe, bisericuţa de lemn a schitului având hramul Sf. Nicolae. Se păstrează numele unui ctitor, în jurul anului 1700, serdarul Manolache Radovici, care retace în întregime Schitul Buciumeni, în acel timp în fruntea obştii de călugăriţe aflându-se monahia Mafta.

In 1750 schitul devine metoc al Episcopiei Romanului, hramul schitului fiind în acea perioadă Sf. Treime. In anii 1840-1844 se ridică biserica din cărămidă şi turnul clopotniţă. Odată cu legea secularizării averilor mănăstireşti, din anul 1863, mănăstirea va fi desfiinţată, rămânând aici doar 12 monahii în vârstă, majoritatea călugăriţelor răspândindu-se la mănăstirile Adam, Agapia şi Vă­ratec.

Manastirea Buciumeni

Sub păstorirea episcopului Dunării de Jos, Melchisedec Ştefănescu (1865-1879), Buciumeniul redevine mănăstire. Deşi desfiinţat oficial în perioada comunistă, în aşezământ rămân totuşi câteva monahii. începând cu 1990, viaţa monahală capătă un nou suflu, prin purtarea de grijă a ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Harta Manastirea Buciumeni

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.