Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Camarzani
Manastirea Camarzani

Suceava

Manastirea Camarzani

90 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Naşterea Maicii Domnului
Adresa Manastirea Camarzani: sat Cămâzani, com. Vadu Moldovei, 727561, jud. Suceava
Cum se ajunge : din Fălticeni spre Roman pe DN 2/E85, 14 km, stânga în Vadul Moldovei, pe DC 9, 2 km; (GPS: 47°23’55.30″N, 26°23’11.75″E)
Stareţă Manastirea Camarzani: stavrofora Maria Deac;
Contact: +40230536587
Program de vizitare: –

Manastirea Camarzani – istoric

Manastirea Camarzani
Manastirea Camarzani 58

In anul 1863 boierul Emanoil Morţun a construit o biserică de mir pe moşia sa din satul Cămârzani (din comuna Vadu Moldovei), cu hramul Sfântul Gheorghe. In anul 1947 moşia boierească a fost expropriată, iar biserica a devenit filială a bisericii din Ciumuleşti-Gane. A fost înfiinţat apoi un schit de călugări, care şi-a încetat existenţa ca urmare a Decretului 410/1959, biserica schitului devenind biserică de mir. Dependinţele au deservit CAP-ul.

In anul 1992 locaşul a fost redeschis ca mănăstire de maici. A fost construit un paraclis închinat Sfântului Mina, sfinţit în acelaşi an, apoi, la 22 decembrie 1992, a avut loc sfinţirea întregului complex mănăstiresc.

Harta

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.