Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Caraiman
Manastirea Caraiman

Prahova

Manastirea Caraiman

Schitul Caraiman -unul din cele mai tinere aşezăminte monahale din Arhiepiscopia Bucureştilor -a fost înfiinţat în anul 1998, cu binecuvân-tarea PF Teoctist, de ierom.

6 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: înălţarea Sfintei Cruci, Buna Vestire, Adormirea Maicii Domnului
Adresă: str. Palanca, nr. 24, loc. Buşteni, 105500, jud. Prahova
Cum se ajunge la Manatirea Caraiman: se află în apropierea hotelului Silva din Buşteni (Bucureşti 131 km şi Braşov 30 krn, pe DN 1 IE 60); se poate ajunge fie cu maşina, fie pe potecă 400 m de la hotelul Silva. (GPS: 45°24’25.88″N, 25°31 ‘45.75″E)
Stareţ: ierom. Gherontie Puiu
Manastirea Caraiman Contact: +40727202894, +402135117379
Cazare: 50 locuri

Moaste: particele din moastele Sf. Nicolae, Sf. Trifon, Sf. Parascheva, sf. Cosma şi Damian
Împrejurimi:
• Castelul Zamora Cantacuzino, Buşteni
• Mănăstirea Sf. Treime, Buşteni

Manastirea Caraiman
Manastirea Caraiman 26

Manastirea Caraiman legenda

Gherontie Puiu. După înălţarea unui agheas-matar şi a unor chilii provizorii (1998), în 2001 este sfinţită, de PS Sebastian (actualmente episcopul Slatinei), o biserică de lemn, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Lucrările la biserica de zid, cu hramul înălţarea Sfintei Cruci, începute în 2001, sunt aproape încheiate. în ultimii ani s-au mai înălţat un impunător corp de chilii, arhondaric, trapeză etc. Din 2008 capătă statut de mănăstire. In cadrul mănăstirii funcţionează Centrul Social Pastoral Sf. Cruce.

Manastirea Caraiman
Manastirea Caraiman 27
Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...