Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Carlomanesti
Manastirea Carlomanesti

Galati

Manastirea Carlomanesti

Prima atestare documentară a Mănăstirii Cârlomâneşti este un uric, datat 5 aprilie 1445, în care apare menţionat, schitul „lui Ciunca Stan”, cu prisacă şi fântână.

4 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Sfinţii Martiri Brâncoveni; Sfântul Ierarh Nicolae
Adresă: sat Cârlomâneşti, corn. Cerţeşti, 807071, jud. Galaţi
Acces: din Tecuci, loc. situată pe DN 24/E 581, DN 25, drum spre E, apoi NE, DJ 251/DJ 251A până în loc. Corod. Pe DL spre N 10 km, 1 km drum pietruit până la mănăstire; (GPS:45°59’34.45″N, 27°36’52.13″E)
Administrator: ierom. Nicodim Anghel
Contact: +40236337532

Manastirea Carlomanesti legenda

În 1448 Petru Vodă, domnitorul Moldovei, răsplăteşte pe Gemat ploscarul şi pe fratele său Ştefu!, pentru vrednică slujire, ,,cu pădurea şi mănăstirea de la Cârlomâneşti”. Spre sfârşitul secolului al XVII-lea, Mănăstirea Cârlomâneşti avea aproape 400 de monahi.

În 1809 este menţionată ca metoc al Episcopiei Romanului. In secolul al XVIII-lea va fi integrată curentului de înnoire isihastă, promovat de Sf. Paisie Velicikovski. Mănăstirea este complet distrusă în luptele purtate între eterişti şi turci, în 1821.Puţinii călugări rămaşi vor construi, peste un an, o nouă mănăstire a cărei biserică de cărămidă mai există şi astăzi.

Manastirea Carlomanesti

In 1957, Mănăstirea Cârlomâneşti, lovită de un fulger, va fi părăsită. A fost reînfiinţată, la iniţiativa ÎPS Casian al Dunării de Jos, în anul 1997. Prin eforturile Centrului Eparhial şi ale Protoieriei Tecuci, s-au construit în ultimii ani un paraclis, sfinţit în 2004, cu hramul Sf. Martiri Brâncoveni, şi un corp de chilii.

Harta Manastirea Carlomanesti

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.