Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Ceptura
Manastirea Ceptura

Prahova

Manastirea Ceptura

Schit ctitorit în prima jumătate a secolului al XIX-lea de călugării de la Mănăstirea Căldăruşani al cărei metoc va fi până în anul 1959.

fără obşte
Manastirea Ceptura Hram: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Adresă: sat Ceptura de Jos, com. Ceptura, 107126, jud. Prahova
Acces: din centura de est a Ploieştiului (68 km de la Bucureşti pe DN 1 IE 60), DN 1 B 25,5 km spre E, apoi DJ 102M spre N până la Ceptura de Jos, 4 km (GPS: 45°0’35.69″N, 26°19’48.78″E)

Manastirea Ceptura legenda

In urma Decretului 410/1959, călugării sunt alungaţi din schit. A rămas ca paznic şi îngrijitor al bisericii doar un singur monah. După moartea acestuia, locaşul va fi lăsat în paragină, chiliile devenind adăposturi pentru animalele unui GAS.

Manastirea Ceptura
Manastirea Ceptura 57

Reînfiinţarea Schitului Ceptura a fost aprobată de Sfântul Sinod încă din anul 1996, însă lipsa unui corp de chilii, a mijloacelor de trai şi a fondurilor pentru resturarea bisericii a făcut ca până în prezent să se afle doar în administraţia centrului eparhial. în 2009 a fost ridicat la rangul de mănăstire.

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 2]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.