Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Ceptura
Manastirea Ceptura

Prahova

Manastirea Ceptura

Schit ctitorit în prima jumătate a secolului al XIX-lea de călugării de la Mănăstirea Căldăruşani al cărei metoc va fi până în anul 1959.

fără obşte
Manastirea Ceptura Hram: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Adresă: sat Ceptura de Jos, com. Ceptura, 107126, jud. Prahova
Acces: din centura de est a Ploieştiului (68 km de la Bucureşti pe DN 1 IE 60), DN 1 B 25,5 km spre E, apoi DJ 102M spre N până la Ceptura de Jos, 4 km (GPS: 45°0’35.69″N, 26°19’48.78″E)

Manastirea Ceptura legenda

In urma Decretului 410/1959, călugării sunt alungaţi din schit. A rămas ca paznic şi îngrijitor al bisericii doar un singur monah. După moartea acestuia, locaşul va fi lăsat în paragină, chiliile devenind adăposturi pentru animalele unui GAS.

Manastirea Ceptura
Manastirea Ceptura 25

Reînfiinţarea Schitului Ceptura a fost aprobată de Sfântul Sinod încă din anul 1996, însă lipsa unui corp de chilii, a mijloacelor de trai şi a fondurilor pentru resturarea bisericii a făcut ca până în prezent să se afle doar în administraţia centrului eparhial. în 2009 a fost ridicat la rangul de mănăstire.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...