Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Colilia
Manastirea Colilia

Constanta

Manastirea Colilia

La începutul sec. al XX-lea, în Dobrogea s-au stabilit mai multe grupuri de etnici germani, în noile lor aşezări fiind construite locaşuri de cult de rit catolic.

7 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Sfântul Gheorghe
Adresă: sat Colilia, com. Cogealac, 907070, jud. Constanţa
Acces: DN 22/E87 Constanţa-M. Kogălniceanu (24 km), apoi pe DJ 222 M Târguşor-Cheia-Grădina. După satul Grădina, pe DL pietruit până la mănăstire (25 km din Mihail Kogălniceanu); (GPS: 44°36’14.24″N, 28°24’44.95″E)
Stareţă: stavrofora Rafaela Broască
Contact: +40727951620, +407 43342151;

Manastirea Colilia – istoric

In 1942, odată cu retragerea coloniştilor în Germania, statul german va primi despăgubiri din partea statului român pentru casele construite pe aceste locuri, inclusiv pentru locaşurile de cult în 1945, locaşul de cult din satul Colilia a revenit Bisericii Ortodoxe Române.

Manastirea Colilia

Incepând cu 1963, populaţia ortodoxă din sat începe să migreze spre localităţi mai dezvoltate, biserica rămânând în stare avansată de degradare. Cu binecuvântarea ÎPS Teodosie, după 2001, a fost înfiinţată în fosta localitate Colilia mănăstirea cu hramul Intrarea Maicii Domnului în Biserică.

Aşezămân­tul monahal desfăşoară ample acţiuni caritabil-sociale. Ridicarea centrului social s-a făcut cu sprijinul financiar al oamenilor de afaceri George Becali, Teia Sponte şi Gheorghe Goga. Biserica a fost sfinţită în 2009.

Manastirea Colilia

Harta Manastirea Colilia

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...