Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Corbii De Piatra
Manastirea Corbii De Piatra

Arges

Manastirea Corbii de Piatra

Nicolae Iorga a considerat Mănăstirea Corbii de Piatră ca fiind prima mănăstire de călugăriţe din Ţara Românească.

2 vieţuitori, viaţă de obşte
Manastirea Corbii de Piatra Hram: Adormirea Maicii Domnului, Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, Sfântul Voievod Neagoe Basarab
Adresă: corn. Corbi, 117285, jud. Argeş
Acces: DN 73C, Curtea de Argeş-Câmpulung-Muscel, până la Domneşti (22 km), apoi ramificaţie la stânga pe DJ 731 spre Nucşoara (Domneşti­Stăneşti-Corbşori-Corbi, 11 km); (GPS: 45°17’0.22″N, 24°48’0.04″E)
Manastirea Corbii de Piatra Stareţ: ierom. lgnatie Gorunescu
Contact: +40745059405; www.corbiidepiatra.ro

Moaşte: părticele. de la Sf. Ioan Rusul

Manastirea Corbii de Piatra legenda

Numele de Corbii de Piatră dat mănăstirii rupestre astăzi monument istoric apare în mai multe hrisoave domneşti începând cu 1512. Printre ctitorii de seamă se numără monahia Magdalina, mătuşa voievodului Neagoe Basarab, mănăstirea fiind considerată ctitorie domnească.

De-a lungul timpului, Mănăstirea Corbii de Piatră va mai purta şi denumirea de Merişul. De la prima atestare (23 iunie 1512) până în secolul al XIX-lea, când devine biserică de mir, poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Actualul hram, Sf. Apostoli, datează, cel mai probabil, din perioada când biserica rupestră a servit ca biserică parohială.

Manastirea Corbii De Piatra

Catapeteasma bisericii datează din 1804. Mănăstirea a fost reînfiinţă în 1996; primul stareţ, lgnatie Gorunescu, provine din obştea Mănăstirii Slănic Argeş. în prezent au loc ample lucrări de restaurare a picturii considerată cea mai veche din Ţara Românească. Se lucrează la ridicarea unui corp de chilii şi a unui paraclis.

Harta Manastirea Corbii de Piatra

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...

Vrancea

Schitul Muntioru a fost întemeiat de stareţul Mănăstirii Poiana Măru­lui, Macarie Beşreagă, în 1999, fiind sfinţit de ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei în...