Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Cornu
Manastirea Cornu

Prahova

Manastirea Cornu

Mănăstirea Cornu se află în localitatea cu acelaşi nume, aşezată pe dealul Topşei-Podişor, loc din care se deschide o încântătoare priveliş­te asupra oraşului Câmpina şi a Văii Prahovei.

10 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Cornu Hram: Sfantul Ioan Evanghelistul, Sfânta Cuvioasă Eufrosina
Adresă: sat Cornu de Jos, corn. Cornu, 107180, jud. Prahova
Acces: Bucureşti-Ploieşti-Câmpina, pe DN 1/E 60, 96 km; Câmpina-Cornu de Jos, DJ 205G, 5,5 km ; Braşov-Câmpina-Cornu de Jos DN 1 /E 60, DC 1, DJ 205G, 77 km. (GPS: 45°9’53.31 „N, 25°42’55.53″E)
Manastirea Cornu Stareţă: monahia Parascheva Bâgu
Contact: +40722390387
Program vizitare: –
Moaşte: părtîcele din moaştele Sf. Epictet şi Astton, St Panaghiotls, St. Cuv. Mc. de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din Hozeva
Împrejurimi: • Muzeul Nicolae Grigorescu, Câmpina

Manastirea Cornu legenda

Intemeietoarea Mănăsti­rii Cornu este scriitoarea Aurora Cornu, fiică a satului, stabilită în prezent la Paris; mănăstirea a fost ctitorită întru pomenirea părinţilor şi a soţului scriitoarei. în 2003 consiliul local Cornu a acordat în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Bucureştiului terenul pentru construcţia aşezământului.

Lucrările de construcţie au început efectiv în 2006. Până în 2008 s-au înălţat o biserică provizorie şi un corp de chilii. Principala problemă cu care se confruntă mănăstirea este cea legată de alunecările de teren.

Manastirea Cornu

Voteaza articolul
[Total voturi: 7 Scor general: 4.3]
1 Comment

1 Comment

  1. maria

    21 decembrie 2021 at 22:04

    Dumnezeu stie ce face.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.