Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Cornu
Manastirea Cornu

Prahova

Manastirea Cornu

Mănăstirea Cornu se află în localitatea cu acelaşi nume, aşezată pe dealul Topşei-Podişor, loc din care se deschide o încântătoare priveliş­te asupra oraşului Câmpina şi a Văii Prahovei.

10 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Cornu Hram: Sfantul Ioan Evanghelistul, Sfânta Cuvioasă Eufrosina
Adresă: sat Cornu de Jos, corn. Cornu, 107180, jud. Prahova
Acces: Bucureşti-Ploieşti-Câmpina, pe DN 1/E 60, 96 km; Câmpina-Cornu de Jos, DJ 205G, 5,5 km ; Braşov-Câmpina-Cornu de Jos DN 1 /E 60, DC 1, DJ 205G, 77 km. (GPS: 45°9’53.31 „N, 25°42’55.53″E)
Manastirea Cornu Stareţă: monahia Parascheva Bâgu
Contact: +40722390387
Program vizitare: –
Moaşte: părtîcele din moaştele Sf. Epictet şi Astton, St Panaghiotls, St. Cuv. Mc. de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din Hozeva
Împrejurimi: • Muzeul Nicolae Grigorescu, Câmpina

Manastirea Cornu legenda

Intemeietoarea Mănăsti­rii Cornu este scriitoarea Aurora Cornu, fiică a satului, stabilită în prezent la Paris; mănăstirea a fost ctitorită întru pomenirea părinţilor şi a soţului scriitoarei. în 2003 consiliul local Cornu a acordat în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Bucureştiului terenul pentru construcţia aşezământului.

Lucrările de construcţie au început efectiv în 2006. Până în 2008 s-au înălţat o biserică provizorie şi un corp de chilii. Principala problemă cu care se confruntă mănăstirea este cea legată de alunecările de teren.

Manastirea Cornu

Voteaza articolul
[Total voturi: 7 Scor general: 4.3]
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar Of Maria

    maria

    21 decembrie 2021 at 22:04

    Dumnezeu stie ce face.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.