Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Cornu
Manastirea Cornu

Prahova

Manastirea Cornu

Mănăstirea Cornu se află în localitatea cu acelaşi nume, aşezată pe dealul Topşei-Podişor, loc din care se deschide o încântătoare priveliş­te asupra oraşului Câmpina şi a Văii Prahovei.

10 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Cornu Hram: Sfantul Ioan Evanghelistul, Sfânta Cuvioasă Eufrosina
Adresă: sat Cornu de Jos, corn. Cornu, 107180, jud. Prahova
Acces: Bucureşti-Ploieşti-Câmpina, pe DN 1/E 60, 96 km; Câmpina-Cornu de Jos, DJ 205G, 5,5 km ; Braşov-Câmpina-Cornu de Jos DN 1 /E 60, DC 1, DJ 205G, 77 km. (GPS: 45°9’53.31 „N, 25°42’55.53″E)
Manastirea Cornu Stareţă: monahia Parascheva Bâgu
Contact: +40722390387
Program vizitare: –
Moaşte: părtîcele din moaştele Sf. Epictet şi Astton, St Panaghiotls, St. Cuv. Mc. de la Mănăstirea Sf. Gheorghe din Hozeva
Împrejurimi: • Muzeul Nicolae Grigorescu, Câmpina

Manastirea Cornu legenda

Intemeietoarea Mănăsti­rii Cornu este scriitoarea Aurora Cornu, fiică a satului, stabilită în prezent la Paris; mănăstirea a fost ctitorită întru pomenirea părinţilor şi a soţului scriitoarei. în 2003 consiliul local Cornu a acordat în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Bucureştiului terenul pentru construcţia aşezământului.

Lucrările de construcţie au început efectiv în 2006. Până în 2008 s-au înălţat o biserică provizorie şi un corp de chilii. Principala problemă cu care se confruntă mănăstirea este cea legată de alunecările de teren.

Manastirea Cornu

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...

Vrancea

Schitul Muntioru a fost întemeiat de stareţul Mănăstirii Poiana Măru­lui, Macarie Beşreagă, în 1999, fiind sfinţit de ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei în...