Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Cotesti
Manastirea Cotesti

Vrancea

Manastirea Cotesti

Biserica Mănăstirii Coteşti datează din anul 1720, fiind considerată de unii cercetători ctitorie a episcopului de Buzău, Ştefan al II-lea (1720-1732), viitor mitropolit al Ungro-Vlahiei (1732-1738).

16 vieţuitoare, viaţă de sine/viaţă de obşte
Hram: Sfânta Treime
Adresă: corn. Coteşti, 627100, jud. Vrancea
Acces: din Focşani DN 2/E 85 8 km spre Râmnicu Sărat, apoi 5 km pe DJ 205R până la Coteşti. Mănăstirea Coteşti se află la 3 km de centrul comunei (GPS: 45°39’1.59″N, 27°2’22.47″E)
Stareţă: monahia Athanasi Lază
Contact: +40237252223

Icoane făcătoare de minuni: icoana Maicii Domnului
împrejurimi: • De la Mănăstirea Coteşti este foarte uşor de ajuns la multe dintre vechile vetre sihăstreşti vrâncene, mănăstirea constituindu-se într-un fel de „centru” al cărărilor pelerinului. în imediata apropiere se află vestitele mănăstiri Dălhăuţi şi Vărzăreşti, precum şi schiturile Sf. Iacob, ruda Domnului şi Urecheşti.

Manastirea Cotesti legenda

Un document din 12 ianuarie 1757, scris de ieromonahul Nicolae de la Coteşti, menţi­onează o donaţie făcută schitului de „Avram împreună cu soţia sa Simiona”. În anul 1819, stareţul Dositei va preda mănăstirea maicilor strămu­tate aici de la Schitul Bonţeşti. Mănăstirea primeşte o grea lovitura în urma Decretului 410/1959, fiind transformată în CAP

Manastirea Cotesti

Cele 80 de maici vor fi alungate, în locul lor aducându-se muncitori sezonieri, care vor distruge chiliile. Biserica, în stil moldovenesc, cu ziduri groase de aprox. 1 m, este consolidată după deschiderea mănăstirii, în 1991. S-au refăcut şi s-au construit în ultimii ani chilii, trapeză, stăreţie, un mic paraclis etc.

Harta Manastirea Cotesti

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.