Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Crasani
Manastirea Crasani

Ialomita

Manastirea Crasani

Mănăstirea Crăsani, ctitorie a părintelui arhim. Adrian Făgeţeanu, este înălţată în apropierea străvechii cetăţi Helis reşedinţă a lui Dromichete în secolele IV-III î.Hr.

5 vieţuitoare, viată de obşte
Manastirea Crasani Hram: Sfântul Apostol Andrei şi Cuvioasa Parascheva (biserica în construcţie), Sfântul Andrei (paraclisul)
Adresă: sat Crăsani, com. Balaciu, 927040, jud. Ialomiţa
Acces: din localitatea Balaciu, situată pe DN 2 A Bucureşti­Urziceni-Slobozia (la 88 km N-E de Bucureşti, 38 km V de Slobozia şi 24 km de Urziceni, DC 37 spre Crăsanii de Jos, 7 km S până la mănăstire. (GPS: 44°35’35.18″N, 26°51 ‘57.63″E)
Stareţă: monahia Arsenia Cozma
Contact: +40243317013, +40723053135

Împrejurimi: In apropierea mănăstirii se află cea mai mare pădure de salcâmi din ţară. Un popas aici în luna mai, atunci când salcâmii dau în floare, vă va aminti cu siguranţă de frumuseţile Raiului.

Manastirea Crasani legenda

Terenul aşezământului a fost donat de credincioasa Aurica Lazăr, primele donaţii pentru noul locaş de închinare fiind făcute de părintele Pamvo de la Schitul Daniil Sihastrul, Putna.

S-a dorit construirea la Crăsani a unui aşezământ studenţesc, avându-l ca ocrotitor pe Sf. Apostol Andrei. In anul 2000 este sfinţită, de către PS Damaschin al Sloboziei şi Călăraşilor, o biserică de lemn.

In 2001 aşe­zământul capătă statut de schit de maici cu hramul Sf. Apostol Andrei. In anul 2003 devine mănăstire; iar în 2006, când se termină un corp de chilii, se pune piatra de temelie a bisericii mari, de zid, cu hramul Sf. Apostol Andrei şi Cuv. Parascheva.

Manastirea Crasani

Harta Manastirea Crasani

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.