Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Dorna-Arini
Manastirea Dorna-Arini

Suceava

Manastirea Dorna-Arini

Mănăstirea Doma-Arini este ctitorie a ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Aşezământul monahal a fost construit în chiar satul natal al ierarhului, pe locul casei părinteşti.

15 vieţuitoare, viaţă de obşte Hram: Acoperământul Maicii Domnului, Sfântul Mare Mucenic Procopie, Sfânta Cuvioasă Elisabeta Adresă: sat Gheorghiţeni, corn. Doma-Arini, 727202, jud. Suceava Acces: DN 17/E58 Suceava-Vatra Dornei (109 km) apoi DN17 B până la Gheorghiţeni, spre E, 1 O km (GPS: 47°20′ 41.53″N, 25°24’34.15″E) Stareţă: monahia Veniamina Badea Contact: +40788417040; www.dornaarini.ro; Cazare: 40 locuri

Manastirea Dorna-Arini legenda

Ansamblul ridicat în întregime din lemn cuprinde o biserică, arhondaric, chilii. Clopotniţa cu înălţimea de 60 de metri are 24 de clopote, cel mai mare având greutatea de 5 tone.

Mănăstirea a fost sfinţită pe data de 20 octombrie 2004 de către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului şi PF Teoctist. Este metoc al Arhiepiscopiei Tomisului.

Manastirea Dorna-Arini

Harta Manastirea Dorna-Arini

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.