Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Dridu
Manastirea Dridu

Ialomita

Manastirea Dridu

Inălţarea Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului, Dridu începe cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, în anul 1993.

1 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Acoperământul Maicii Domnului, Sfântul Dimitrie lzvorâtorul de Mir (biserica mare), Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil (paraclisul)
Adresă: com. Dridu, 927105, jud. Ialomiţa
Acces: din loc. Moviliţa, situată pe DN2, la 45 km NE de Bucureşti şi 15 km SE de Urziceni, DJ 302, 1 O km spre N până la Mănăstirea Dridu (GPS: 44°42’53.39″N, 26°28’11.51 „E)
Stareţă: monahia Gabriela Haraga
Contact: +40243283442, +40753364330

Moaste: particele din moaştele · Sf. Eftimie cel Mare, St Jgnatie TeofQrvt. St Sava tcoane făcătoare de minuni: icoana Marei! Domnului

Manastirea Dridu legenda

Chiliile şi bisericuţa de lemn, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil (acum paraclis) s-au ridicat cu osârdia stareţei Gabriela Haraga, ucenică a părintelui Paisie Olaru de la Sihla Neamţ, pe locul numit la Metereze, terenul fiind donat de monahia Serafima Sofia.

Biserica mare a mănăstirii, sfinţită în 2002, are ctitori pe Dumitru şi Steluţa llinescu. Pictura aparţine pictorului Dumitru Macovei din Bacău. În Mănăstirea Dridu există ateliere de pictură pe lemn şi sticlă, de broderie şi croitorie.

Manastirea Dridu
Manastirea Dridu 58

Harta Manastirea Dridu

Voteaza articolul
[Total voturi: 4 Scor general: 4.3]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.