Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Dumbraveni
Manastirea Dumbraveni

Constanta

Manastirea Dumbraveni

Pe raza localităţii Dumbrăveni s-a descoperit în ultimii ani un complex rupestru, format din mai multe morminte creştine şi o bisericuţă ce prezintă analogii vizibile cu ansamblul paleocreştin de la Basarabi, Murfatlar, complex locuit în două etape: sec. V-VI şi sec. IX-X.

3 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Acoperământul Maicii Domnului, Sfântul Emilian de la Durostorum
Adresă: com. Dumbrăveni, 907125, jud. Constanţa
Cum se ajunge: DN 3 Constanţa-Cobadin, apoi pe DJ 391 Cobadin-lndependenţa, DJ 392 Independenţa-Dumbrăveni, 72 km din Constanţa; DN 38 Constanţa-Amzacea, apoi pe DJ 392 Amzacea-Plopeni-Dumbrăveni; 75 km din Constanţa (GPS: 43°55’50.32″N, 28°0’11.20″E)
Manastirea Dumbraveni Stareţ: protos. Antim Gorschi
Contact: +40742394410
Moaste: particele din moastele Sfintii Constantin si Elena, Sfantul Arsenie Capadocianul, Sfantul Antonie de la Veria, Sfanta Parascheva

Manastirea Dumbraveni – istoric

Pentru a pune în valoare importanţa religioasă şi culturală a acestuia, în anul 2004 a fost înfiinţată, în imediata sa apropiere, o mănăstire de călugări, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului. Slujba de sfinţire a bisericii Mănăstirii Dumbrăveni a fost oficiată pe data de 13 septembrie 2008, de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. De curând, în mănăstire au fost aduse moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, de la Mănăstirea Kikos, Cipru.

Manastirea Dumbraveni

Harta Manastirea Dumbraveni

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.