Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Fratilesti Suditi
Manastirea Fratilesti Suditi

Ialomita

Manastirea Fratilesti Suditi

Mănăstirea funcţionează din anul 2007 într-un fost conac unul dintre cele mai impresionante din Bărăgan ce a aparţinut vestitului inginer agronom Aurelian Pană, angrosist de cereale şi ministru al agriculturii înainte de al Doilea Război Mondial.

2 vieţuitoare, obşte în formare
Hram: Sfântul Mare Mucenic Pantelimon
Adresă: com. Săveni, 927235, jud. Ialomiţa
Acces: 1. din DN 2NE 60 Slobozia-Ţăndărei, între Ograda (3 km) şi Ţăndărei (5 km) ramificaţie spre SE Frăţileşti-Sudiţi pe DC 1 şi DJ 201, 7,5 km; 2. din Ţăndărei, prin Săveni, DJ 201 spre SV 10 km (GPS: 44°32’58.25″N, 27°37’46.28″E)
Administrator: ierom. Antonie Ciobanu
Contact: +407 42802115

Aurelian Pană este primul inginer agronom din istoria modernă a României, cel care a introdus soia in agricultura românească, fiind condamnat de comunişti pentru .introducerea şi incurajarea unei plante necunoscute şi inutile ţării noastre: soia”. A murit in urma schingiuirilor, la Gherla. Pentru a incăpea În sicriu i-au fost tăiate picioarele.
împrejurimi: • Casa memorială Ionel Perlea, Ograda

Manastirea Fratilesti Suditi legenda

In perioada comunistă conacul devine sediu al CAP Frătileşti. A fost donat BOR de către urmaşii lui Aurelian Pană. Directorul Muzeului National al Agriculturii din Slobozia, Răzvan Ciucă, se numără printre ctitorii principali ai noii mănăstiri. Paraclis şi chilii improvizate, mănăstirea aflându-se la început de drum.

Manastirea Fratilesti Suditi

Harta Manastirea Fratilesti Suditi

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.