Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Gorganu
Manastirea Gorganu

Arges

Manastirea Gorganu

Mănăstirea cu hramul Sf. Ierarh Calinic se află relativ aproape de Mă­năstirea Râncăciov.

5 vietuitori, viata de obste
Hram: Sfântul Ierarh Calinic (biserica mare), Sfinţii Ierarhi lorest şi Sava (paraclisul)
Adresă: sat Gorganu, corn. Călineşti, 117199, jud. Argeş
Acces: din centrul corn. Călineşti, loc. situată pe DN 7 Bucureşti-Piteşti (la 14 km SE de Piteşti), pe DJ 704B şi DL 500 m (GPS: 44°49’59.30″N, 25°2’31.63″E)
Stareţ: protos. lorest Suma
Contact: +40248651506; +407 45568405

Moaste: particele din moastele Sf. Teodosie cel Mare

Manastirea Gorganu legenda

Este situată pe un gorgan, ceea ce oferă o privelişte de neuitat asupra văii şi satelor din împrejurimi. Biserica de lemn a aparţinut satului Drăghiceşti, fiind construită în 1744. După înălţarea noii biserici de zid a satului, în 1936, aceasta este abandonată.

Manastirea Gorganu
Manastirea Gorganu 25

In 1986-1987, prin purtarea de grijă a ÎPS Calinic, vechiul locaş devine metoc al Episcopiei Argeşului. Din anul 1996, metocul se va transforma în mănăstire de călugări, părintele lorest Suma fiind cel dintâi stareţ la Gorganu.

In ultimii ani s-au construit un corp de chilii etajat, un paraclis cu hramul Sf. Ierarhi lorest şi Sava şi câteva anexe gospodăreşti. Biserica veche a fost repictată; o parte din icoanele sale se păstrează în sala de la intrarea în noul paraclis, aflat la etajul corpului de chilii.

Harta Manastirea Gorganu

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Prima atestare documentară a Mănăstirii Cârlomâneşti este un uric, datat 5 aprilie 1445, în care apare menţionat, schitul „lui Ciunca Stan", cu prisacă şi...

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.