Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Lipnita
Manastirea Lipnita

Constanta

Manastirea Lipnita

Noua vatră monahală este situată pe drumul ce leagă Mănăstirea Sf. Apostol Andrei de Mănăstirea Dervent, două repere ale trecutului nostru creştin strâns legate de Apostolul cel întâi chemat.

4 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Ioan Botezătorul; Sfântul Mucenic Dasie (paraclisul)
Adresă: com. Lipniţa, 907165, jud. Constanţa
Acces: DN 3 Constanţa (102 km)-Ostrov (22 km) (GPS: 44°6’12.72″N, 27°38’24.33″E)
Stareţă: monahia Onufria Matei
Contact: +40241856625
Moaşte: părticele din moaştele Sf. Mc.Dasie (dăruite de ÎPS llarion al Sllistrei)

Manastirea Lipnita – istoric

Mănăstirea, înfiinţa­tă în noiembrie 2004, este închinată Sfantului Ioan Botezătorul, căruia Sfantul Apostol Andrei i-a fost ucenic. Al doilea ocrotitor al mănăstirii a fost ales Sfantul Mucenic Dasie, martir dobrogean care a trăit în secolele III-IV.

In octombrie 2005 s-a început construirea unui corp de chilii pe terenul donat de primăria comunei Lipniţa, iar în ziua de 29 august 2006 s-a pus piatra de temelie a paraclisului mănăstirii, închinat Sfantului Mucenic Dasie.

Manastirea Lipnita

Harta Manastirea Lipnita

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Prima atestare documentară a Mănăstirii Cârlomâneşti este un uric, datat 5 aprilie 1445, în care apare menţionat, schitul „lui Ciunca Stan", cu prisacă şi...

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.