Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Malaiesti
Manastirea Malaiesti

Prahova

Manastirea Malaiesti

In urmă cu aproape 250 de ani, în pădurea Mălăieştii de Jos a existat un schit de călugări ce aparţinea de Mănăstirea Vâlcăneşti.

7 vieţuitori, viaţă de obşte
Manastirea Malaiesti Hram: Sfântul Antonie cel Mare, Sfântul Mucenic Fanurie, Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul
Adresă: sat Mălăieşti, com. Dumbrăveşti, 107501, jud. Prahova
Cum se ajunge la Manastirea Malaiesti: Bucureşti-Ploieşti (DN 1/E 60) – Zamfira (DN 1A), 83 km. Din Zamfira spre V, apoi spre N pe DJ 217, DJ 218 până la Mălăieştii de Jos 7 km. Mănăstirea Sfântul Antonie se află la marginea de răsărit a satului Mălăieştii de Jos. Din Ploieşti până la mănăstire, 26 km; (GPS: 45°6’34.21 „N, 26°0’5.44″E)
Manastirea Malaiesti Stareţ: protos. Lazăr Nan
Contact: +40244226218; +40244226216

Istoric Manastirea Malaiesti

Construcţia noului aşezământ de la Mălăieşti a fost începută de ieromonahul Antonie Liţă de la Mănăstirea Crasna-Prahova (astăzi stareţ la Mănăstirea Sf. Pantelimon, Siliştea-Gumeşti), lucrările continuând şi sub cei doi stareţi care i-au succedat (ierom. Petru Ungureanu şi protos. Lazăr Nan).

Terenul pentru înălţarea mănăstirii a fost donat de Ioan Guiu din Ploieşti. Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată pe data de 17 septembrie 1995, biserica fiind sfinţită pe 24 iunie 2004, de PS Varsanufie Prahoveanul. Tâmpla de stejar este sculptată de meşteri din Humuleşti, Neamţ. S-au înălţat un corp de chilii şi o frumoasă clopotniţă, la o distanţă de aprox. 70 m de biserică.

Manastirea Malaiesti

Cum ajungi la manastire?

Harta acces

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Ialomita

Inălţarea Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului, Dridu începe cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, în anul 1993.

Ialomita

Pe data de 24 aprilie 1998, pe terenul donat de familia Ioniţă din Bucureşti

Ialomita

Mănăstirea Crăsani, ctitorie a părintelui arhim. Adrian Făgeţeanu, este înălţată în apropierea străvechii cetăţi Helis reşedinţă a lui Dromichete în secolele IV-III î.Hr.

Ialomita

Mănăstirea Balaciu a fost înfiinţată în anul 1929 de PS Gherontie Nicolau al Tomisului, în jurul bisericii de mir din satul Piteşteanu (dispărut), ce...