Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Malaiesti
Manastirea Malaiesti

Prahova

Manastirea Malaiesti

In urmă cu aproape 250 de ani, în pădurea Mălăieştii de Jos a existat un schit de călugări ce aparţinea de Mănăstirea Vâlcăneşti.

7 vieţuitori, viaţă de obşte
Manastirea Malaiesti Hram: Sfântul Antonie cel Mare, Sfântul Mucenic Fanurie, Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul
Adresă: sat Mălăieşti, com. Dumbrăveşti, 107501, jud. Prahova
Cum se ajunge la Manastirea Malaiesti: Bucureşti-Ploieşti (DN 1/E 60) – Zamfira (DN 1A), 83 km. Din Zamfira spre V, apoi spre N pe DJ 217, DJ 218 până la Mălăieştii de Jos 7 km. Mănăstirea Sfântul Antonie se află la marginea de răsărit a satului Mălăieştii de Jos. Din Ploieşti până la mănăstire, 26 km; (GPS: 45°6’34.21 „N, 26°0’5.44″E)
Manastirea Malaiesti Stareţ: protos. Lazăr Nan
Contact: +40244226218; +40244226216

Istoric Manastirea Malaiesti

Construcţia noului aşezământ de la Mălăieşti a fost începută de ieromonahul Antonie Liţă de la Mănăstirea Crasna-Prahova (astăzi stareţ la Mănăstirea Sf. Pantelimon, Siliştea-Gumeşti), lucrările continuând şi sub cei doi stareţi care i-au succedat (ierom. Petru Ungureanu şi protos. Lazăr Nan).

Terenul pentru înălţarea mănăstirii a fost donat de Ioan Guiu din Ploieşti. Piatra de temelie a bisericii a fost aşezată pe data de 17 septembrie 1995, biserica fiind sfinţită pe 24 iunie 2004, de PS Varsanufie Prahoveanul. Tâmpla de stejar este sculptată de meşteri din Humuleşti, Neamţ. S-au înălţat un corp de chilii şi o frumoasă clopotniţă, la o distanţă de aprox. 70 m de biserică.

Manastirea Malaiesti

Cum ajungi la manastire?

Harta acces

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.