Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea-Moldova-Sulita-1
Manastirea-Moldova-Sulita-1

Suceava

Manastirea Moldova-Sulita

3 vieţuitoare. viaţă de obşte
Hram: Sfântul Vasile cel Mare
Adresa Manastirea Moldova-Sulita: sat Groşi, com. Boroaia, 727040, jud. Suceava
Cum se ajunge Manastirea Moldova-Sulita: din Vatra Dornei spre Pasul Prislop, pe DN17/E5812 km, stânga pe DN 18, 23 km, dreapta în Cârlibaba, pe DC86A, 14 km, dreapta pe DC87, 14 km (GPS: 47°41 ‘22.18″N, 25°13’8.49″E)
Stareţă: monahia Teodora Bodârlău;
Contact: +4023057720
Program de vizitare: –
Împrejurimi: • Herghelia Lucina

Manastirea Moldova-Sulita – istoric

Ctitorită de localnici pe un teren donat de llarie Cozmeci. Piatra de temelie a fost pusă în anul 1989. Alexa Bouhar, localnic şi meşter sculptor, care, de altfel, este şi primul ctitor al locaşului, a realizat sculpturile interioare – uşile împărăteşti, tetrapoadele şi catapeteasma. Lucrările au fost finalizate în 1994.

Manastirea Moldova-Sulita
Manastirea Moldova-Sulita 25

Aşezământul cuprinde un paraclis cu hramul Naşterea Maicii Domnului, o sală de mese unde pot prânzi toţi creştinii veniţi la slujbe, o bucătărie, un beci, 6 camere a câte trei paturi.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Prima atestare documentară a Mănăstirii Cârlomâneşti este un uric, datat 5 aprilie 1445, în care apare menţionat, schitul „lui Ciunca Stan", cu prisacă şi...

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.