Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Musunoaiele
Manastirea Musunoaiele

Vrancea

Manastirea Musunoaiele

După tradiţie, Schitul Muşunoaiele a fost întemeiat la sfârşitul sec. al XVII-lea.

4 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Adormirea Maicii Domnului
Adresă: corn. Fitioneşti, 627135,jud. Vrancea
Acces: din Focşani, 18 km pe DN 2/E 85 până la Tişiţa; 12 km pe DJ 205F până la Panciu; 11 km pe DJ 205H şi DJ 205J până la Fitioneşti. Pe drum forestier încă 18 km V; (GPS: 45°59’56.58″N, 27°2’25.19″E)
Stareţ: protosinghel Cleopa Nechita

Manastirea Musunoaiele legenda

Biserica din lemn din 1839 putrezind, în 1943, sub păstorirea protos. Evghenie Hulea, se va înălţa o biserică de zid. Pictura datează din 1951. Schitul este desfiinţat în 1960, clădirile ajung în paragină. în 1984 ierom.

Manastirea Musunoaiele

Cleopa Nechita, fost paznic la schit între 1959 şi 1984, adună o mică obşte. Mănăstirea este reînfiinţată în 1991. în ultimii ani s-au construit 3 corpuri de clădiri din zid şi un paraclis (sfinţit în 1996) şi s-au renovat vechile chilii.

Harta Manastirea Musunoaiele

Voteaza articolul
[Total voturi: 2 Scor general: 3.5]
1 Comment

1 Comment

  1. Avatar Of Magda Călinescu

    Magda Călinescu

    18 mai 2023 at 17:22

    Când am deschis prima dată ușa Mănăstirii Mușinoaile, am spus: ”Iată raiul!!”. Era atât de frumos tot ce vedeam în fața ochilor, încât nu puteam să cred că după ce mersesem cu mașina vreo 20 km pe un drum forestier, străjuit de o parte și de alta de pădure și poieni sălbatice să dăm peste un loc atât de luminos, curat, cu multe flori, brazi argintii, clădiri impecabile albe cu ghivece de flori împodobite, biserica de o frumusețe aparte și apoi să ne iasă în cale Starețul mănăstirii părintele Cleopa Nechita, care a lăsat munca în grădină și a venit să ne întâmpine. Am aflat că dânsul păstorea încă 7 călugări, împreună cu care realizase această minunăție. Nu spun mai multe, veniți să vedeți!!Îmi pare nespus de rău că starețul de atunci trecut la cele veșnice în ziua de 19 ianuarie 2021, dar sper că locul arată tot la fel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.