Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Namaiesti
Manastirea Namaiesti

Arges

Manastirea Namaiesti

Date exacte despre întemeierea Nămăieştiului nu se cunosc până în prezent.

20 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Izvorul Tămăduirii
Adresă: sat Nămăieşti, corn. Valea Mare-Pravăţ, 117811, jud. Argeş
Acces: Bucureşti-Târgovişte-Câmpulung-Muscel (DN 71, DN 72A, DC 19), 143 km. Mănăstirea Nămăieşti se află la intrarea în Câmpulung-Muscel dinspre Târgovişte (68 km) şi Braşov (80 km); (GPS: 45°11 ‘19.12″N, 25°3’0.00″E)
Stareţă: monahia Lucia Nedelea
Contact: +40248557101
Cazare: 20 de locuri

Icoane facatoare de minuni: Icoana Maicii Domnului atribuită Sf. Apostol Luca
Împrejurimi: • Casa memorială George Topârceanu, Valea Mare • Mausoleul Mateiaş

Manastirea Namaiesti legenda

Tradiţia păstrează însă numele întemeietorului mănăstirii domnitorul Negru Vodă, începuturile acesteia fiind învăluite în legendă. Se spune că trei păstori, ajungând la Nămăieşti, au rămas peste noapte cu oile deasupra unei stânci.

Toţi trei au avut acelaşi vis: au auzit bătăi de clopot şi un glas de înger care le-a spus că în sânul acelei stânci, de veacuri, stă ascunsă o icoană zugrăvită după adevăratul chip al Maicii Domnului. Visul s-a repetat de trei ori, în cea de-a treia noapte Maica Domnului însăşi le-a arătat locul de intrare în peşteră. Icoana este atribuită Sf. Apostol şi Evanghelist Luca.

Manastirea Namaiesti

Peştera va deveni locaş de închinare ce va avea două hramuri: Intrarea Maicii Domnului în Biserică şi Izvorul Tămă­duirii. Documentar, mănăstirea este atestată din 1547, într-un hrisov al lui Mircea Ciobanu.

În 1916 clădirile şi bisericuţa din stâncă au fost grav afectate de un incendiu, provocat de bombardamentele armatei germane, fiind refăcute între 1917 şi 1921. În 2001 au loc ample lucrări de restaurare. Tot atunci a fost restaurată şi faimoasa icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Harta Manastirea Namaiesti

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...