Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Nasturelu
Manastirea Nasturelu

Teleorman

Manastirea Nasturelu

Mănăstirea Sf. Nicolae, Năsturelu este cea mai sudică mănăstire din ţară, ,,Polul Sud” al monahismului românesc.

5 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfânta Cuvioasă Parascheva
Adresă: com. Năsturelu, 147220, jud. Teleorman
Acces: DN 5C Zimnicea-Giurgiu. Din com. Năsturelu, comună situată la 8,5 km V de Zimnicea, drum pietruit spre S, 1,5 km (GPS: 43°39’36.78″N, 25°28’30.43″E)
Stareţă: monahia Atanasia Ciorbagiu
Contact: +40763719629

Manastirea Nasturelu legenda

A fost întemeiată în anul 2002, cu binecuvântarea PS Galaction, episcopul Alexandriei şi Teleormanului, pe moşiile vestitei familii boiereşti Udrişte Năsturel, moşii închinate Bisericii Sf. Vineri Hereasca din Bucureşti (demolată de comunişti în 1987).

Unul din hramurile mănăstirii Sf. Parascheva reînnoadă, de âltfel, strânsa legătură de spiritualitate a locurilor cu vechea biserică bucureşteană. La punerea pietrei de temelie a mănăstirii (2003), aici se afla desfiinţată şi abandonată fosta fermă agricolă de stat Luciu.

Până în prezent, pe lângă un paraclis închinat Sf. Parascheva, s-au amenajat un cof p de chilii şi o anexă gospodărească. Biserica cu hramul Sf. Nicolae este în construcţie.

Apropierea de Dunăre (aprox. 500 m) cu zăvoaie de sălcii şi plopi, cu nenumărate oglinzi de apă face din această mănăstire uh binecuvântat loc de rugăciune şi liniştire.

Manastirea Nasturelu

Harta Manastirea Nasturelu

Voteaza articolul
[Total voturi: 8 Scor general: 3.1]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.