Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Nucet
Manastirea Nucet

Dambovita

Manastirea Nucet

Mănăstirea Nucet este ctitorie a jupânului Gherghina Pârcălab unchiul domnitorului Radu cel Mare.

12 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfântul Gheorghe, Adormirea Maicii Domnului (paraclisul)
Adresă: corn. Nucet, 137335, jud. Dâmboviţa
Acces: După localitatea Mircea Vodă, situată pe DN 71 Bucureşti (61 km)-Târgovişte (18 km), DJ 711 C spre V 3,5 km până la Mănăstirea Nucet; (GPS: 44°46’59.16″N, 25°32’26. 72″E)
Manastirea Nucet Stareţă: monahia Andreea David
Contact +40762222459

De vazut: Muzeu: obiecte bisericesti, icoane, etc.

Manastirea Nucet legenda

Dintr-un hrisov al lui Neagoe Basarab, datat 23 ianuarie 1516, aflăm că Vlad Călugărul (1485-1495), domnul Ţării Româneşti, a înzestrat Nucetul cu un munte. Constantin Brâncovea nu îi va închina mănăstirii, ca metoc, Schitul Panaghia.

Manastirea Nucet
Manastirea Nucet 57

In urma cutremurului din 1738, biserica Mănăstirii Nucet este rezidită de vestita familie Văcărescu. După secularizarea averilor mănăstireşti (1863), locul călugărilor greci de la Nucet va fi luat de călugări români. în anii ’30 ai secolului trecut mănăstirea decade. Va fi părăsită de monahi în urma cutremurului din 1940, devenind o simplă biserică de mir.

In anul 1994 Arhiepiscopia Târgoviştei a luat hotărârea reînfiinţării vechii mănăstiri. Până în prezent s-au reuşit construirea unui frumos paraclis, reclădirea unei aripi de chilii şi înălţarea unui foişor în pădurea din apropiere, la Fântâna de leac.

Harta Manastirea Nucet

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.