Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea-Orata
Manastirea-Orata

Suceava

Manastirea Orata

Drumul poate fi făcut şi pe jos, peisajul fiind deosebit de frumos: munte, pădure, câmpie, izvoare. Numele Orata este preluat de la afluentul râului Moldova, care curge prin spatele mănăstirii.

10 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Adormirea Maicii Domnului
Adresa: sat Botuş, com. Fundu Moldovei, 727266, jud. Suceava
Cum se ajunge: din Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei, pe DN17/E58, 7,5km, dreapta în Pojorâta pe DJ175 prin Fundul Moldovei, până în Botuş, 12,5 km, stânga la intrarea în Botuş 3 km (GPS: 47°32’52.06″N, 25°17’36.SS”E)
Stareţă Manastirea Orata: stavrofora Eupraxia Ilaş
Program de vizitare: –

Manastirea Orata – legenda

Manastirea Orata
Manastirea Orata 26

Mănăstirea Orata s-a construit din iniţiativa şi pe terenul lui Traian Pomohaci, în amintirea soţiei sale Reveca. Zidită în 1950, se sfinţeşte la 26 septembrie 1954. Din 1960 a fost biserică de mir. Din 1990 s-a redeschis Schitul Orata, primul stareţ fiind ierom. Grigore. Ctitorul Traian Pomohaci se călugăreşte şi moare aici, în 1993. Sub conducerea stareţului Grigore se începe construirea unei capele-paraclis pentru slujbele de iarnă şi a chiliilor. In 1994 este transformat în mănăstire de călugăriţe.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Ialomita

Inălţarea Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului, Dridu începe cu binecuvântarea Patriarhului Teoctist, în anul 1993.

Ialomita

Pe data de 24 aprilie 1998, pe terenul donat de familia Ioniţă din Bucureşti

Ialomita

Mănăstirea Crăsani, ctitorie a părintelui arhim. Adrian Făgeţeanu, este înălţată în apropierea străvechii cetăţi Helis reşedinţă a lui Dromichete în secolele IV-III î.Hr.

Ialomita

Mănăstirea Balaciu a fost înfiinţată în anul 1929 de PS Gherontie Nicolau al Tomisului, în jurul bisericii de mir din satul Piteşteanu (dispărut), ce...