Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea-Orata
Manastirea-Orata

Suceava

Manastirea Orata

Drumul poate fi făcut şi pe jos, peisajul fiind deosebit de frumos: munte, pădure, câmpie, izvoare. Numele Orata este preluat de la afluentul râului Moldova, care curge prin spatele mănăstirii.

10 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Adormirea Maicii Domnului
Adresa: sat Botuş, com. Fundu Moldovei, 727266, jud. Suceava
Cum se ajunge: din Câmpulung Moldovenesc spre Vatra Dornei, pe DN17/E58, 7,5km, dreapta în Pojorâta pe DJ175 prin Fundul Moldovei, până în Botuş, 12,5 km, stânga la intrarea în Botuş 3 km (GPS: 47°32’52.06″N, 25°17’36.SS”E)
Stareţă Manastirea Orata: stavrofora Eupraxia Ilaş
Program de vizitare: –

Manastirea Orata – legenda

Manastirea Orata
Manastirea Orata 58

Mănăstirea Orata s-a construit din iniţiativa şi pe terenul lui Traian Pomohaci, în amintirea soţiei sale Reveca. Zidită în 1950, se sfinţeşte la 26 septembrie 1954. Din 1960 a fost biserică de mir. Din 1990 s-a redeschis Schitul Orata, primul stareţ fiind ierom. Grigore. Ctitorul Traian Pomohaci se călugăreşte şi moare aici, în 1993. Sub conducerea stareţului Grigore se începe construirea unei capele-paraclis pentru slujbele de iarnă şi a chiliilor. In 1994 este transformat în mănăstire de călugăriţe.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.