Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei
Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei

Constanta

Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei

Mănăstirea Peştera Sfantului Apostol Andrei este mărturia toponimică a apostolatului Sfantului Apostol Andrei în ţinuturile Dobrogei.

18 vietuitori, viata de obste
Hram: Sfântul Apostol Andrei (biserica din peşteră şi biserica mare), Acoperământul Maicii Domnului (biserica mică)
Adresă: com. Ion Corvin, 907150, jud. Constanţa
Acces: DN 3, 76 km SV de Constanţa, 67 km E de Ostrov (GPS: 44°5’26.46″N, 27°49’31.67″E)
Stareţ: arhim. Cosma Mitu
Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei Contact: +40241856485, +40241809171
Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei Cazare: 25 locuri

Moaste: particele de la Sfantul Apostol Andrei, Sfantul Zotic, Atal, Camasie, Filip, Epictot, Astion
Pelerinaje: 30 noiembrie Sfantul Apostol Andrei
in fiecare an, pe 30 noiembrie, de praznicul Sfantul Apostol Andrei – creştinătorul românilor, la mănăstirea din comuna Ion Corvin -,,Bethleemul dobrogean” -are loc unul dintre cele mai impresionante pelerinaje din ţară.

Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei 01 1
Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei 57

Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei legenda

In acest loc se gă­seşte peştera în care se pare că a sălăşluit apostolul „cel întâi chemat”. La aproximativ 150 m de peşteră se află nouă izvoare. Tradiţia spune că sfântul propovăduitor boteza în pârâul format din apele acestor izvoare. In primăvara anului 1943, peştera şi cele nouă izvoare vor fi redescoperite de preotul Constantin Lembrău, împreună cu Jean Dinu, teolog şi jurist cu studii la Sorbona, începându-se, în acel an, amenajarea peşterii.

La 30 iulie 1944, episcopul Chesarie Păunescu a sfinţit locul de închinare şi rugăciune. Urmările războiului au dus la ruinarea peşterii. Abia în anii 1986-1989, prin grija PS Lucian, episcop vicar al Arhiepiscopiei Tomisului şi Dunării de Jos, au fost curăţate intrarea şi interiorul peşterii. In vara anului 1990, doi vieţuitori de la Mănăstirea Sihăstria, ierom.

Victor Ghindăoa­nu şi monahul Nicodim Dincă, au sosit în Dobrogea, cu gândul de a reface vechea vatră monahală. Cu binecuvântarea ierarhului locului, s-a trecut la ridicarea unui nou aşezământ. S-au ridicat pentru început un corp de chilii şi un paraclis, iar pe data de 17 octombrie 1993 s-a pus piatra de temelie a bisericii mici, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului, sfinţită pe 1 octombrie 1995. Biserica mare ale cărei lucrări au început în 1998 şi s-au încheiat în 2002 este astăzi o adevărată catedrală, împodobită la exterior cu mozaicuri impresionante.

Harta Manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei

Voteaza articolul
[Total voturi: 2 Scor general: 4.5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.