Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Pesterea Sfantul Ioan Casian
Manastirea Pesterea Sfantul Ioan Casian

Constanta

Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian

Aşezământul monahal Sf. Ioan Casian a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Teodosie.

7 vieţuitori, viaţă de obşte
Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian Hram: Sfantul Ioan Casian; Duminica Sfinţilor Români
Adresă: com. Târguşor, 907275, jud. Constanţa
Cum se ajunge: DN 22 Constanţa-M. Kogălniceanu (25 km), apoi pe DJ 222 M. Kogălniceanu-Târguşor-Cheia (21 km); se continuă 3 km pe DC 80 spre E spre satul Casian. Mănăstirea este situată între satele Cheia şi Casian (GPS: 44°29’21.24″N, 28°27’7.68″E)
Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian Stareţ: protos. Iustin Petre
Contact: +40724711646;

Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian legenda

Este situat în apropierea peşterii în care au sihăstrit, în sec. IV, Sf. Ioan Casian şi Sfantul Gherman. Peştera se deschide într-un perete stâncos, deasupra văii Casimcea. Sihaştrii au folosit-o atât ca locuinţă, cât şi ca spaţiu de slujire liturgică.

Pe pereţii peşterii se mai păstrează până în zilele noastre urme de vieţuire ale monahilor, inscripţii, semne de cruci etc. Stânca Sf. Ioan Casian poartă următorul înscris: ORO/ CASIANOUN KAI SPILOUHA hotarele Casienilor şi Peşterilor. Locul pe care s-a ridicat actuala mănăstire a fost sfinţit pe data de 28 februarie 2003. În stadiu final de execuţie: patru corpuri de chilii, un paraclis, trapeza şi o sală de conferinţe. In construcţie: biserica mare, stăreţia, biblioteca, muzeul.

Manastirea Pesterea Sfantul Ioan Casian

Crucea Sfântului Ioan Casian în apropierea mănăstirii se află Poiana Crucii. Aici, în anul 2006, a fost amenajat un izvor folosit odinioară de ciobani, apa acestuia fiind considerată, pentru pământul secetos al Dobrogei, o adevărată binecuvântare. Lângă izvor, arhiepiscopul Tomisului Lucian Florea a înălţat o frumoasă troiţă, ce reaminteşte că Sfântul Ioan Casian este originar de pe aceste locuri.

Harta Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...