Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Pissiota
Manastirea Pissiota

Prahova

Manastirea Pissiota

Mănăstirea a fost ctitorită în anul 1928 de către Nicolae Pissiota (1860-1940) om de aleasă cultură, de origine aromână pe moşia cumpărată de la generalul Gheorghe Anghelescu.

12 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Pissiota Hram: Naşterea Maicii Domnului
Adresă: com. Poienarii Burchii, 107 430, jud. Prahova
Cum se ajunge la Manastirea Pissiota: din Potigrafu, localitate situată pe DN 1/E 60 la 41 km N de Bucureşti, DJ 101 E spre V 8,5 km până Poienarii Burchii; (GPS: 44°45’44.39″N, 26°1 ‘7.97″E)
Manastirea Pissiota Stareţă: stavrofora Irina Călin
Contact: +40244486302; +40722785100;
Moaşte: Părticele din moaştele Sf. Triton, Sf. Teodor Stratilat, Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir
Icoane făcătoare de minuni: icoana Maicii Domnului
Mănăstirea Pissiota este un adevărat colţ de rai: puteţi admira aici mii de flori multicolore, căprioare, cerbi, struţi, păuni, fazani etc.
Împrejurimi:
• Mănăstirea Sf. Ana, Cota 1400, Sinaia
• Castelul Peleş
• Castelul Pelişor
• Casa memorială George Enescu

Manastirea Pissiota legenda

Biserica poartă amprenta renaşterii italiene, cu elemente bizantine autohtone. împodobirea ei interioară a fost făcută de Costin Petrescu (1877-1954), artist ce a pictat şi frescele interioare ale Ateneului Român. Catapeteasma bisericii este din lemn de trandafir şi de cireş. Mobilierul, sculptat în lemn de stejar, este operă a sculptorului Anghel Dima, autor al statuii lui Mihai Eminescu din faţa Ateneului Român.

Pardoseala este din marmură roşie de Carrara. Criptele ctitorilor se află la subsolul bisericii. Până în 1948 a fost mănăstire de călugări. Va fi transformată în mănăstire de maici după această dată, până în 1962, când este desfiinţată. Din 1993 mănăstirea este reactivată. In cadrul mănăstirii există ateliere de ţesut covoare şi croitorie pentru haine preoţeşti, precum şi un muzeu.

Manastirea Pissiota
Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.