Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea-Rarau
Manastirea-Rarau

Suceava

Manastirea Rarau

15 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Adormirea Maicii Domnului
Adresa: sat Chirii, com. Crucea, 727151, jud. Suceava
Cum se ajunge la Mănăstirea Rarău: DN17B Vatra Dornei, spre SE, prin Ortoaia, 9 km, Rusca, 3 km, sat Chirii, 11,5 km; (GPS: 47°25’57.65″N, 25°35’1.11 „E)
Stareţ: protos. Veniamin Băican;
Contact: +40752883168;
Cazare: 100 locuri
Program de vizitare Manastirea Rarau: –
Icoane făcatoare de minuni: icoana Maicii Domnului de la Rarău

Manastirea Rarau – legenda

In anul 1776, Schitul Rarău – veche ctitorie a lui Petru Rareş, de la 1541 a fost strămutat, în taină, în locul în care se află astăzi, de pe cealaltă parte a muntelui, la porunca şi sub călăuzirea Maicii Domnului, după cum consemnează tradiţia orală a locului; tot atunci este strămutată şi icoana făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu de la Rarău. Construcţia bisericii, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, s-a încheiat în 1800, cu ajutorul familiei Balş, care a donat noului aşezământ sute de hectare de teren şi pădure.

Manastirea Rarau
Manastirea Rarau 58

In 1877, regele Carol I, noul propietar al moşiei Balş, va dispune ca toate repararaţiile şi întreţinerea locaşului să se facă din veniturile moşiei. La începutul sec. al XX-iea Rarăul este ridicat la rangul de mănăstire. în 1959 însă decade la statutul de schit, redevenind mănăstire abia după 1990. Noua biserică a mănăstirii a fost sfinţită de PS Gherasim Putneanul în anul 2000. La Schitul Rarău a vieţuit ieromonahul Danii! Sandu Tudor, membru al Rugului Aprins. Născut în 1896 (24 decembrie), la Bucureşti, şi mort în 1962 (17 noiembrie), în temniţa comunistă de la Aiud, Daniil Sandu Tudor se află în atenţia Comisiei de Canonizare a Sfântului Sinod al BOR. Poetul-monah Sandu Tudor este autorul Imnului Acatist la Rugul Aprins al Născătoarei de Dumnezeu.

Voteaza articolul
[Total voturi: 7 Scor general: 3.3]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.