Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Recea
Manastirea Recea

Vrancea

Manastirea Recea

Biserica Mănăstirii Recea a fostînălţată în anul 1686, ctitor fiind clucerul Mănăilă.

18 vieţuitoare, viaţă de obşte
Manastirea Recea Hram: Naşterea Maicii Domnului, Sfântul Nicolae
Adresă: corn. Dumbrăveni, 627105, jud. Vrancea
Acces: din corn. Dumbrăveni, situată la 19 km S de Focşani şi 20 km NE de Râmnicu Sărat, DJ 204P, 3 km V până la Dragosloveni, apoi DL spre S 1,3 km (GPS: 45°33’6.25″N,27°4’8.51″E)
Stareţă: monahia Paisia Rusen
Contact: +40237254292

De vazut: Muzeul: icoane si obiecte bisericesti
Imprejurimi: Casa memoriala Alexandru Vlahuta, Dragosloveni

Manastirea Recea legenda

Până la secularizarea averilor mănăstireşti, în 1863, a funcţi­onat ca schit de călugări. Alţi ctitori ai schitului au fost ieromonahul Ghervasie Vasile şi Profira Bagdat, pictaţi în partea stângă a locaşului (1850). Intre 1900 şi 1940 sătenii parohiei Bordeşti, cărora li se surpase biserica, frecventează biserica Mănăstirii Recea, care nu a avut obşte monahală în toată această perioadă.

In 1946, cu binecuvântarea PS Antim Anghelescu al Buzăului, mănăstirea va fi redeschisă. Sosesc aici trei maici de la Mă­năstirea Rogozu, care vor îngriji mănăstirea şi după desfiinţarea oficială a acesteia, în urma Decretului 410/1959. Din cauza cutremurului din 1977 biserica va fi grav avariată.

Manastirea Recea

In anii 1985-1990 s-au ridicat clopotniţa, o trapeză, un mic muzeu şi un corp de chilii, având amenajat un paraclis cu hramul Sf. Treime. Din 1990 mănăstirea capătă statut de persoană juridică. Odată cu încheiarea lucrărilor de repictare a bisericii de către pictorul bisericesc Petre Braşoveanul în 1996, are loc slujba de sfinţire a locaşului de către ÎPS Arhiepiscop Epifanie al Buzăului şi Vrancei.

Harta Manastirea Recea

Voteaza articolul
[Total voturi: 1 Scor general: 3]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.