Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Rogozu
Manastirea Rogozu

Vrancea

Manastirea Rogozu

Mănăstirea Rogozu a fost întemeiată în anul 1647, în timpul domniei lui Matei Basarab, fiind cunoscută mai întâi sub numele de Schitul Poiana Rusului, întrucât aici vieţuiau mai mulţi călugări ruşi.

17 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul (biserica mare), Naşterea Maicii Domnului (paraclisul)
Adresă: corn. Slobozia Bradului, 627305, jud. Vrancea
Acces: la 10 km N de Râmnicu Sărat şi 32 km SV de Focşani pe DN 2/E 85 se află comuna Slobozia Bradului; pe DC 185, 5 km până la mănăstire, trecând prin Slobozia şi satul de romi Lieşti (GPS: 45°29’56.64″N, 27°1 ‘33.24″E)
Stareţă: stavrofora Serafima Pricop
Contact: +40237259008

De văzut: Muzeul: obiecte bisericeşti, carte veche, icoane etc.
Aici şi-a petrecut ultimii ani de viaţă părintele Paulin Lecca, cunoscut duhovnic, scriitor şi traducător. Mormântul său se află În apropierea bisericii mari a mănăstirii.

Manastirea Rogozu legenda

In anul 1812 schitul arde din temelii. Un nou locaş, cu hramul Naşterea Sf. Ioan Botezătorul, va fi zidit de către boierul Constantin Robescu în 1820. După secularizarea averilor mănăstireşti, Mănăstirea Rogozu va reuşi să supravieţuiască, deşi îşi va pierde multe dintre averile sale.

Manastirea Rogozu

In urma Decretului 410/1959 capătă statutul de casă de odihnă a salariaţilor eparhiei Buzăului şi Vrancei, cele 100 de monahii şi surori fiind obligate să părăsească schitul. Este reînfiinţat ca mănăstire în 1990. In 1995 se sfinţeşte paraclisul cu hramul Naşterea Maicii Domnului. în 2006, sub conducerea stareţei Serafima Pricop, este sfinţit un nou corp de chilii.

Harta Manastirea Rogozu

Voteaza articolul
[Total voturi: 2 Scor general: 3.5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.