Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Runcu
Manastirea Runcu

Dambovita

Manastirea Runcu

Mănăstirea Runcu îşi are începuturile în anul 1997, odată cu venirea pe aceste meleaguri a părintelui lachint de la Sfântul Munte.

5 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Adormirea Maicii Domnului (biserica mare), Sfinţii Nil, Nicodim, Ioan Iacob Hozevitul (paraclisul)
Adresă: corn. Runcu, 137 400, jud. Dâmboviţa
Acces: din oraşul Fieni, loc. situată pe DN 71, ramificaţie spre NV pe DJ 712A; trecând prin Runcu Ooc. situată la 8 km de Fieni, 36 km de Târgovişte), sunt 16 km până la mănăstire. Pe drumul forestier, după ieşirea din Runcu, există indicator spre mănăstire. (GPS: 45°14’19.00″N, 25°18’48.00″E)
Stareţă: Paisia Silivăstru
Contact: +40769637129; +4072457081

Moaste: particele din moastele Sf. Ioan Gura de Aur, Sf Nil.
Imprejurimi: Schitul Cucuteanca

Manastirea Runcu legenda

A fost înăl­ţată într-o poiană, pe un platou, terenul fiind donat de Ioan Purnichescu din Bucureşti. În anul 1998 Arhiepiscopia Târgoviştei îşi va da binecuvântarea pentru înfiinţarea noii mănăstiri de călugăriţe, în acel an venind la Runcu câteva călugăriţe de la Tismana.

Manastirea Runcu

In 1999 va fi sfinţit un paraclis de lemn, pe fundaţie de beton. Biserica mare a mănăstirii se află în construcţie. S-au ridicat un corp de chilii, trapeza, stăreţia, bucătăria, un arhondaric etc.

Harta Manastirea Runcu

Voteaza articolul
[Total voturi: 2 Scor general: 4.5]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.