Hi, what are you looking for?

Ortodox NewsOrtodox News
Manastirea Sfanta Elena De La Mare
Manastirea Sfanta Elena De La Mare

Constanta

Manastirea Sfanta Elena de la Mare

În anul 1921, principesa Elena, mama regelui Mihai, a donat 100 ha pentru înfiinţarea unei mănăstiri de maici Sf. Elena de la Mare, cu hramul Sf. ÎmpăraV COnstantin şi Elena.

4 vieţuitoare, viaţă de obşte
Hram: Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Adresă: sat Costineşti, com. Tuzla, 907090, jud. Constanţa
Acces: DN 39, 28 km S de Constanţa, 3 km V de Eforie (GPS: 43°55’24.05″N, 28°38’2.45″E)
Stareţă: monaha Cipriana Negoescu
Contact: +40741053707

Manastirea Sfanta Elena de la Mare-istoric

In 1930, ca urmare a atacurilor piratereşti, maicile au fost înlocuite cu călugări, având ca stareţ pe protos.Eraclie Tăutu. După Decretul 410/1959, mănăstirea a fostînchisă, pe pământurile acesteia ridicându-se astăzi satul Schitu.

Manastirea Sfanta Elena De La Mare
Manastirea Sfanta Elena De La Mare 58

Aşezământul va fi reînfiinţat în 1990. Pe 14 mai 1996 s-a sfinţit locul pentru ridicarea noului locaş de către ÎPS Lucian Florea, arhiepiscopul Tomisului. în 1998 are loc târnosirea bisericii cu hramul Sf. împăraţi Constantin şi Elena. In mai 2005 se sfinţeşte pictura bisericii, realizată de pictorii Viorel Neagu, Adrian Dumitru şi Radu Trandafir.

Dobrogea zilelor noastre cunoaşte o renaşterea spirituală deosebită. Uitate de vremuri, multe dintre locurile sfinte din ţinutul apostolic dintre Dunăre şi Mare au fost aduse la lumină. La data de 14 mai 1996, Arhiepiscopia Tomisului a hotărât reactivarea Mănăstirii Sfânta Elena de la Mare, fosta ctitorie a reginei Elena, desfiinţată în anul 1950, în perioada regimului comunist. Închinat „Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena”, locaşul monahal a fost ridicat nu departe de vechiul amplasament, la 3 kilometri de staţiunea Costineşti, pe malul Mării Negre.

Harta Manastirea Sfanta Elena de la Mare

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.