Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea-Sfintii-Apostoli-Petru-Si-Pavel
Manastirea-Sfintii-Apostoli-Petru-Si-Pavel

Suceava

Manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel

5 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel;
Adresa: sat Botoş, com. Ciocăneşti, 727121, jud. Suceava;
Cum se ajunge la Manastirea Sfintii Apostoli Petru si Pavel: din Vatra Dornei spre Câmpulung Moldovenesc, pe DN17/E58, 12 km, stânga spre Cârlibaba pe DN18, 12 km, dreapta în Botoş, peste râu, 3,5 km (GPS: 47°31 ‘47.61 „N, 25°13’22.81 „E)
Stareţ: ierom. Antonie Câmpan;
Contact: +40745913946
Program de vizitare: –

Mănăstirea Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – istoric

Manastirea Sfintii Apostoli Petru Si Pavel
Manastirea Sfintii Apostoli Petru Si Pavel 25

După 1989 a fost construit un schit pe locul unui refugiu al călugărilor prigoniţi în perioada comunistă, situat la 1200 m altitudine, într-un loc retras. Locaşul, cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, este sfinţit în 2001, însă după puţină vreme va fi mistuit de un cumplit incendiu. S-a reconstruit o nouă mănăstire lângă vechiul amplasament, care a fost sfintită în 2007. Ansamblul cuprinde o biserică, clopotniţa, stăreţia, trapeza etc.

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Vrancea

Schitul Soveja a fost înfiinţat în anul 2001, cu binecuvântarea ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei, la iniţiativa şi cu strădania familiei Constantin şi...

Vrancea

Schitul Muntioru a fost întemeiat de stareţul Mănăstirii Poiana Măru­lui, Macarie Beşreagă, în 1999, fiind sfinţit de ÎPS Epifanie al Buzăului şi Vrancei în...