Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba
Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

Constanta

Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

In localitatea constănţeană Poarta Alba s-a ridicat un monument de dimensiuni impresionante, inscripţionat cu nume de colonii: Columbia, Saligny, Medgidia, Poarta Albă, Noua Culme, Galeşul, Peninsula, Midia, Constanţa.

2 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Duminica Sfinţilor Români
Adresă: com. Poarta Albă, 907245, jud. Constanţa
Acces: DN 22C/ E 60, Constanţa (22 km)-Cernavodă (39 km); între localităţile Murfatlar şi Castelu (GPS: 44°12’59.03″N, 28°23’45.94″E)
Stareţ: ierom. Ştefan Dorian

Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba – istoric

Monumentul este închinat memoriei deţinuţilor politici care şi-au dat viaţa, în anii 1950-1953, pe malurile Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

La propunerea preşedintelui filialei Constanţa a AFDPR, Paul Andreescu, s-a înfiinţat aici mănăstirea cu hramul Duminica Sfinţilor Români. Lucrările sunt coordonate de ierom. Ştefan Dorian. Terenul pentru ridicarea mănăstirii a fost donat de primăria Poarta Alba (3 ha) şi de o familie de credincioşi (2 ha).

Harta Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Galati

Prima atestare documentară a Mănăstirii Cârlomâneşti este un uric, datat 5 aprilie 1445, în care apare menţionat, schitul „lui Ciunca Stan", cu prisacă şi...

Galati

Mănăstirea datează din prima jumătate a secolului al XV-lea, fiind considerată una dintre cele mai vechi vetre monahale din judeţul Galaţi.

Galati

La sfârşitul veacului al XVI-lea a fost ctitorit, de către un cioban din părţile locului, un mic schit cu hramul Tuturor Sfinţilor.

Vrancea

Schitul a fost înfiinţat în anul 2000, în clădirile fostului CAP Urecheşti, astăzi proprietate a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.