Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ortodox News
Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba
Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

Constanta

Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

In localitatea constănţeană Poarta Alba s-a ridicat un monument de dimensiuni impresionante, inscripţionat cu nume de colonii: Columbia, Saligny, Medgidia, Poarta Albă, Noua Culme, Galeşul, Peninsula, Midia, Constanţa.

2 vieţuitori, viaţă de obşte
Hram: Duminica Sfinţilor Români
Adresă: com. Poarta Albă, 907245, jud. Constanţa
Acces: DN 22C/ E 60, Constanţa (22 km)-Cernavodă (39 km); între localităţile Murfatlar şi Castelu (GPS: 44°12’59.03″N, 28°23’45.94″E)
Stareţ: ierom. Ştefan Dorian

Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba – istoric

Monumentul este închinat memoriei deţinuţilor politici care şi-au dat viaţa, în anii 1950-1953, pe malurile Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

La propunerea preşedintelui filialei Constanţa a AFDPR, Paul Andreescu, s-a înfiinţat aici mănăstirea cu hramul Duminica Sfinţilor Români. Lucrările sunt coordonate de ierom. Ştefan Dorian. Terenul pentru ridicarea mănăstirii a fost donat de primăria Poarta Alba (3 ha) şi de o familie de credincioşi (2 ha).

Harta Manastirea Sfintilor Romani Poarta Alba

Voteaza articolul
[Total voturi: 0 Scor general: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din aceiasi categorie

Giurgiu

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului, Chiriacu este format dintr-o bisericuţă de lemn şi un corp de chilii.

Giurgiu

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Giurgiu a fost înfiinţată în anul 2006 prin eforturile clericilor din Episcopia Giurgiului. Se află situată în imediata apropiere...

Giurgiu

Manastirea Comana este ctitorie a domnitorului Vlad Ţepeş din anul 1461, fiind înălţată ca o mănăstire-cetate de apărare.

Suceava

Manastirea Stefan cel Mare si Sfant a fost ctitorită de fam. Emil şi Fevronia Dascălu, Tomoioagă Gheorghe, protos. Lavrentie, ierom. Bartolomeu şi protos.